Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Eigen beeld

Verhalen achter het nieuws

'Toen ik vertelde dat ik zwanger was, werd mijn contract niet verlengd'

18 MEI 2017 Marjolein de Jong

Je zou denken dat het anno 2017 niet nodig is, maar er komt een meldpunt voor vrouwen die gediscrimineerd denken te worden vanwege zwangerschap of pril moederschap en daardoor hun baan verloren. Lezeres Marleen van de Logt (35) is ervaringsdeskundige tegen wil en dank. "De rechtszaak die ik aanspande duurde vier jaar."

Marleen was aan het werk als fysiotherapeut toen zij in 2013 voor de tweede keer zwanger werd. Toen zij haar werkgever vertelde in verwachting te zijn werd haar tweede halfjaarcontract ineens niet meer verlengd en werd zij ingeruild.

VERMOEDEN BEVESTIGD

"Ik voelde de bui toen al hangen bij het afgeven van het zes maanden contract. Toch besloot ik twee keer zo hard mijn best te doen in de hoop dat ik mocht blijven. Ik dacht als ik gewoon goed mijn werk doe, heb ik recht op een baan. Net als een man dat heeft."

Marleen liet het er niet bij zitten. Benieuwd hoe ze het aanpakte? Lees dan nu snel verder op VROUW.nl: 'Ik vond het zo erg dat ik zomaar aan de kant gezet kon worden omdat ik een privékeuze maakte.'

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.8 °C
WZW4
Beurs AEX
AEX 519.07
+ / - -0.89%