Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Eigen foto

Verhalen achter het nieuws

'Ik vluchtte voor mijn man'

19 MEI 2017 Elien Andersen

Irmgard de Haan (47) was jarenlang slachtoffer van huiselijk geweld, net als Tineke. Na een lange periode te zijn vernederd, geslagen en gekleineerd, wist ze weg te komen. Niet alleen zij was slachtoffer, ook haar zoon ontsprong de dans niet. 'Ik hoop met mijn verhaal andere slachtoffers in te laten zien dat je eruit kunt stappen. Vluchten kan.'

Irmgard vertelt dat ze haar man leerde kennen in 2001: "Het was een heel charmante man: een droomprins op een wit paard. We waren enorm verliefd, hij deed alles voor me. Ik had uit een eerdere relatie al een zoon van vier, die hij omarmde als de zijne. Na een jaar trouwden we en al snel was ik zwanger van onze eerste dochter.”

Maar de eerste donderwolken doemden al tijdens de zwangerschap op. Irmgards man was degene die het zwaar had, niet zijn zwanger vrouw. Hij mopperde over de taakverdeling in huis en benadrukte erg vaak dat hij veel meer deed in huis. De eerste barstjes in hun huwelijk.

'Hij gooide mijn zoon door een glazen deur'

“Drie maanden na de geboorte van onze eerste dochter was ik al zwanger van ons tweede meisje. Hierna escaleerde alles in een rap tempo. Mijn ex accepteerde mijn zoon ineens niet meer. Hij was een 'klotekind', een homo en werd continu gedomineerd en gekleineerd. Hij hoorde er niet meer bij.”

Lees het hele artikel op VROUW.nl. 'Het geweld liep zo uit de hand, dat een zeventienjarig buurmeisje de politie alarmeerde.'

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.2 °C
ZZW2
Beurs AEX
AEX 527.8
+ / - -0.13%