Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Hollandse Hoogte

Verhalen achter het nieuws

Vallen mannen ook op vrouwen op belangrijke posities?

19 MEI 2017 Elien Andersen

Succesvolle mannen trekken vrouwen aan. Of het nu de kersverse president van Frankrijk of de zanger van een rockband betreft, ze kunnen steevast rekenen op een grote schare vrouwelijke bewonderaars. Maar vrouwen op belangrijke posities hebben minder vaak te maken met grote aantallen aanbidders. Of lijkt dat maar zo? We vroegen het psychologen Jeffrey Wijnberg en Roos Woltering.

Oké, ik ben weliswaar niet helemaal de doelgroep. Maar als ík Mick Jagger tegen zou komen in de supermarkt, zou ik denken dat het een ouwe gek is. Maar staat diezelfde Mick Jagger ’s avonds de ballen uit zijn broek te zingen voor een uitverkocht Ahoy, dan zou ik hem waarschijnlijk een stuk aantrekkelijker vinden. Macht werkt dus erotiserend, althans: op vrouwen.

VROUW-psycholoog Jeffrey Wijnberg denkt hier echter heel anders over. “Het zit anders dan iedereen denkt. Neem nou President Kennedy. Dat was een aantrekkelijke vent; hij had veel aanbidsters. Macron is ook aardig om te zien, voor hem zal hetzelfde gelden. Maar er zullen weinig vrouwen zijn die Trump echt aantrekkelijk vinden.”

Niet sec de macht

Trump en aantrekkelijk in één zin; brrr... Wijnberg vervolgt: “Macht op zich erotiseert zeer zeker niet. Het werkt anders. Als je in een machtspositie zit, krijg je een enorme egoboost. Je voelt je bijzonder, belangrijk en durft meer risico’s te nemen. Je raakt overtuigt van jezelf en dat geeft je een zelfverzekerde uitstraling. En het is die uitstraling die aantrekt, zowel mannen als vrouwen.”

Lees het hele artikel op VROUW.nl. 'Ook in de slaapkamer zoeken we altijd een hiërarchisch verschil.'

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
20.5 °C
Z3
Beurs AEX
AEX 524.2
+ / - -0.4%