Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Eigen foto

Verhalen achter het nieuws

Hesters moordenaar werd na 17 jaar opgespoord via Facebook

11 JUN 2017 Daphne van Rossum

Simon Vuyk schreef een tweeluik over de moeizame afhandeling van moorden die zijn gepleegd in het buitenland. In dit tweeluik wordt ook de moord op Hester van Nierop (27) gereconstrueerd. Hester werd in 1998 in Mexico om het leven gebracht, toen ze op doorreis was naar Amerika. Haar moeder Arsène van Nierop: “Hester was voor de duvel niet bang. Als moeder houd je er geen rekening mee dat zoiets kan gebeuren.”

De vakantie is voor velen hét moment om meer boeken te lezen. Gemiddeld nemen we zo’n zes boeken mee op reis, vooral thrillers. Dat de werkelijkheid vaak gruwelijker is dan een schrijver kan verzinnen, blijkt wel uit de geschiedenis van Hester. Haar dood is de nachtmerrie van elke ouder en dreunt nog altijd hard na in het leven van de nabestaanden.

HEEL GEVAARLIJK

Arsène van Nierop: “Mijn jongste dochter deed vrijwilligerswerk in Mexico. Ze beschermde schilpadden. Hester was net afgestudeerd als architect en wilde nog wat tijd met haar zus en met ons doorbrengen voordat ze naar Noord-Amerika zou reizen. We hebben veertien dagen met z’n vieren in Mexico vakantie gevierd, waaronder een week met Hester alleen. Achteraf een heel mooi afscheid, heel ontspannen en heel fijn.”

“Omdat Hester naar Amerika wilde, hebben we over de kaart gebogen gestaan. De grensovergang bij Tijuana stond slecht bekend, maar over Ciudad Juárez zei de Lonely Planet dat het een stoffig industriestadje was. We zagen er dus geen kwaad in dat ze daar de grens over zou steken. Achteraf was het daar toen al heel gevaarlijk, maar dat wisten we helaas niet. Anders hadden we natuurlijk anders besloten of waren we meegereisd.”

3400 VROUWEN VERMOORD

“In 2008 werd het de meest gewelddadige stad van de wereld genoemd en in 2010  werd er een negatief reisadvies afgegeven voor die stad. In de tijd dat Hester werd vermoord waren er 400 vrouwen vermoord. Nu zijn dat er al 3400. Nog eens 5000 vrouwen worden vermist."

Verder lezen op VROUW.nl: 'We hebben heel lang niet geweten wie de dader was'

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.9 °C
ONO1
Beurs AEX
AEX 516.71
+ / - -0.56%