Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: HH

Jeffrey Wijnberg

Iedereen vindt zichzelf vele malen interessanter

12 JUN 2017 Jeffrey Wijnberg

Mensen die zich onzeker voelen, besteden gedachten aan de vraag hoe zij - mogelijkerwijs - worden beoordeeld. Als zij onder anderen zijn, is het voor deze wankele lieden net alsof zij aan een doorlopende en snoeiharde sociale keuring worden onderworpen. De benauwende vraag blijft zich opdringen of zij wel voldoen. Maar waar zij dan zoal aan zouden moeten voldoen, is volstrekt onduidelijk.

Hoewel, niet helemaal. Want desgevraagd komt altijd hetzelfde rijtje zorgen naar voren: 'Ben ik wel boeiend genoeg?'', 'Ben ik wel slim genoeg?', 'Ben ik wel leuk genoeg?', 'Ben ik wel aantrekkelijk genoeg?', 'Ben ik aardig genoeg?', 'Ben ik wel grappig genoeg?' etc.

GEDACHTEN EN OORDELEN

Nu hoef je geen psycholoog te zijn om te bedenken dat de gedachten en oordelen van anderen volstrekt ongrijpbaar zijn. Niemand kan in het hoofd van een ander kijken. Ook een psycholoog niet.

Benieuwd naar de rest van het verhaal? Lees dan nu verder op VROUW.nl: Het zal onderhand duidelijk zijn dat de energie die u steekt in al uw zwartgallige overpeinzingen bitter weinig oplevert.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.7 °C
O2
Beurs AEX
AEX 516.71
+ / - -0.56%