Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Hollandse Hoogte

Verhalen achter het nieuws

Christine staat op internet bekend als oplichter door ID-fraude

13 JUN 2017 Vivienne Groenewoud

Christine (42) kreeg te maken met ID-fraude via Marktplaats. "Een aantal weken geleden bood ik een camera te koop aan op Marktplaats. Ik had mijn mobiele nummer erbij gezet, en op vrijdagmiddag appte iemand die vroeg of de camera nog beschikbaar was. Hij wilde hem graag hebben." Had ze nou maar nooit op zijn verzoek gereageerd

"Omdat ik die middag toch nog de stad in moest, antwoordde ik: 'Als je een screenshot stuurt van de overboeking, stuur ik de camera vanmiddag nog op. Dan heb je hem morgen.'"

Foto van bankpas

"Binnen drie seconden kreeg ik een hele lange app. Toen hadden mijn alarmbellen al moeten gaan rinkelen, maar omdat ik bij de kapper zat, was ik minder alert. In de app stond dat diegene al een aantal keren was belazerd via Marktplaats, en dat hij dat nu wilde voorkomen. Of ik hem daarom even een foto van mijn bankpas kon sturen, dan zou hij dat ook doen. Ik zag er op dat moment geen kwaad in, en appte hem een foto."

"Opnieuw kreeg ik een app, of ik de overboeking even kon bevestigen. 'Raar' dacht ik. 'Dat hoeft toch nooit?' appte ik daarom terug. 'Normaal niet, maar nu wel', antwoordde hij. Dat kwam omdat dit geld van een zakelijke rekening kwam. Weer gaf ik aan dat ik ook een zakelijke rekening heb, maar toen kwam er een verhaal over dat dat verschilt per bank."

 

Lees op Vrouw.nl hoe het verder ging met Christine: 'Ondertussen voelde ik zoveel nattigheid dat ik tijdens het appen de politie aan het bellen was.'

 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.9 °C
ONO1
Beurs AEX
AEX 516.71
+ / - -0.56%