Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Hollandse Hoogte

Lezerscolumn

Ontroerende facebookpost: 'Lieve onbekende moeder je hebt een plekje in mijn hart'

13 JUN 2017

Een post van VROUW-lezeres Ina van Lith op de facebookpagina van Vrouw is inmiddels duizenden malen geliket. Een brief van moeder tot moeder... Ontroerend mooi!

"Gisteren liep ik in de AH. Er huilde een kind heel hard en riep steeds 'Mammmaaaa'. Terwijl ik in een rij aanschuif hoor ik het krijsen van dichtbij. Bij de kassa naast mij staat een vrouw te wachten tot de caissière haar boodschappen heeft gescand, ze pakt ondertussen al wat boodschappen in."

"Een meisje in de wandelwagen staat erbij en het krijsende jongetje hangt aan haar kleding en krijst onvermoeid door. Ik bewonder haar ogenschijnlijke rust en haar moed (het is druk in de AH) en denk dat iedereen die kinderen heeft wel eens zo'n moment heeft mee gemaakt."

"Ik voel bijna nog de warmte die dan door mij heen schoot, het ongemak, de blikken van anderen, het bijna schaamtegevoel wat me overviel omdat ik toch graag wilde dat mijn kinderen zich gedroegen als onweerstaanbare schatjes en ik als geweldige moeder..."

STILLE TRANEN

"En ja hoor, voor mij staan twee oudere echtparen die uiteraard precies weten hoe het beter zou moeten. Een van hen spreekt het zinnetje uit 'Als het die van mij was nou dan zou ik hem...' enz. enz... Zucht... Of ze hebben geen (klein)kinderen óf ze hebben geheugenverlies."

"Ik voel een boze kriebel omhoog komen maar besluit om mij niet op hen te focussen. Dan zie ik ineens dat het de vrouw teveel wordt; het heeft te lang geduurd en het jongetje weet niet van opgeven. Stille tranen rollen over haar wangen."

Lees verder op Vrouw.nl: 'Ik geef de vrouw de rozen, vertel hoeveel respect ik voor haar heb, dat ze het goed doet, dat ik trots op haar ben.'

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.9 °C
ONO1
Beurs AEX
AEX 516.71
+ / - -0.56%