Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Eigen foto

Verhalen achter het nieuws

Kim Feenstra maakte boek over aandoening

13 JUN 2017 Eline Doldersum

Samen met vriendin Kim Feenstra (31) lanceerde Bénine Bijleveld (26) recent het boek  Food Talk vol met glutenvrije recepten. Hoe is het om met een glutenintolerantie te leven?

Bénine is 21 als bij haar de diagnose coeliakie (spreek uit: seu-lia-kíe, red.) wordt gesteld, een intolerantie voor gluten. "Gek genoeg was ik opgelucht toen ik de diagnose kreeg. Ik was al lange tijd ziek, 10 kilo afgevallen in een jaar tijd en had altijd buikpijn. Dus was het een geruststelling dat ik eindelijk wist wat er aan de hand was, dat het niet ernstig was."

ENORM FRUSTREREND

"Ondanks de opluchting kon ik mijn ziekte in het begin moeilijk een plek geven. Zo vond ik het enorm frusterend dat ik tijdens een avondje in de kroeg geen bier meer mocht drinken, de bitterballen moest afslaan en dat mensen tijdens etentjes altijd rekening met mij moesten houden omdat ik alleen glutenvrije maaltijden kan eten. Daar heb je als student helemaal geen zin in."

Toch weet Bénine uiteindelijk iets positiefs te maken van haar aandoening. "Ik dacht: 'Ik kan er de rest van mijn leven een probleem van maken, maar wat heb ik daar aan? Ik raak alleen maar enorm gefrustreerd en verdwijnen doet het toch niet. Het hoort bij mij.' Vanaf dat moment heb ik de knop omgezet en maakte ik er iets positiefs van."

Benieuwd naar de rest van het verhaal? Lees het dan nu op VROUW.nl: 'In het begin vond ik het heel vervelend, maar inmiddels weet ik dat het écht niet het einde van de wereld is.'

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.9 °C
ONO1
Beurs AEX
AEX 516.71
+ / - -0.56%