Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Eigen foto

Verhalen achter het nieuws

Sytze (10) start inzamelingsactie voor kinderen in Tanzania

13 JUN 2017 Anouk van der Post

Wat is een voetbaltoernooi zonder tenues? Dat vroeg Sytze (10) zich af naar aanleiding van een voetbaltoernooi dat zijn familie deze zomer organiseert in Tanzania. Omdat de inwoners te arm zijn om ze zelf aan te schaffen, besloot hij een inzamelingsactie te starten.

Het voetbaltoernooi wordt georganiseerd ter ere van het afscheid van de opa en oma van Sytze. Zij hebben met tussenpozen 50 jaar hulp verleend in het buitenland, waarvan 25 jaar in Tanzania. Omdat ze nu stoppen, gaat de hele familie naar hen toe voor een afscheidsfeest.

LEUKE LEVENSLES

Moeder Judith: "Het voetbaltoernooi is hier een onderdeel van. Alleen de voetbaltenues misten nog." En daar wilde Sytze iets aan doen, want hoe moet je anders de verschillende teams uit elkaar houden?

De nobele actie bleef niet onopgemerkt. Al gauw werd hij opgepakt door het jeugdjournaal en ook AT5 nam een kijkje bij Sytze thuis. Judith: "Ik vind het heel bijzonder dat zijn idee aanslaat. Het is natuurlijk een leuke levensles. Het laat zien dat ze iets belangeloos voor andere kinderen kunnen doen."

Benieuwd naar de rest van het verhaal? Lees het dan nu op VROUW.nl: 'Hij heeft dit dan wel bedacht, maar ik denk niet dat hij beseft wat voor een armoede hij daar gaat aantreffen.'

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.9 °C
ONO1
Beurs AEX
AEX 516.71
+ / - -0.56%