Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Eigen foto

Verhalen achter het nieuws

'Ik heb meer aan zijn examen gedaan dan aan het mijne'

14 JUN 2017 Hester Zitvast

Het was voor alle eindexamenkandidaten een zenuwslopende dag. Of was het vooral voor de ouders héél erg stressvol? VROUW-journalist Hester Zitvast kan eindelijk opgelucht adem halen.

VERONTRUSTEND GEDRAG?

De afgelopen vier jaar zou ik schooltechnisch voor mijn zoon nou niet direct als 'smooth' willen bestempelen. Een 'bumby road' zou een beter predicaat zijn. Er was niets geks aan de hand; hij was 'gewoon' een puber die er 'gewoon' geen trek in had. Ik weet nog dat een van zijn docenten mij een keer een mail stuurde met de woorden 'verontrustend gedrag' erin. Mijn kind had weer eens niet opgelet, achterstevoren gezeten en er was papier door de klas gevlogen. Ik haalde mijn schouders er maar over op. Verontrustend gedrag? Ik was meer in paniek geraakt als ze mij hadden verteld dat hij met een perfecte concentratie aan de lippen van zijn leerkrachten had gehangen.

PUBERBINGOKAART

Mijn zoon is een heel normaal kind van 16. De puberbingokaart hangt hier op de koelkast en voor het middaguur is de bingo al minimaal zestien keer gevallen. Jaha!, doe ik zo, wat eten we?, waar liggen mijn sleutels?, shit – vergeten, huh?, maham en zeur niet zo!, worden uiteraard de hele dag door versterkt door de rollende ogen en het vermoeide zuchten. Alles is belangrijk, behalve school. Geen wonder dus dat ik met zijn een-5,5-is-ook-een-voldoende-houding een extreem stressvolle dag had vandaag. Want tussen 12 en 13 uur zou hij gebeld worden of hij geslaagd was of niet. Ik neem jullie graag even mee in het sfeertje.

Wil je weten hoe Hester deze dag heeft ervaren? Lees dan nu het hele verhaal op VROUW.nl: 'Ik zet een kop koffie en prop uit pure frustratie een stuk worteltaart naar binnen. Juist; de suikervrije maand van eerder deze week had definitief het label 'fail' gekregen.'

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.7 °C
O2
Beurs AEX
AEX 516.71
+ / - -0.56%