Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Chantal Spieard

Vrouw Magazine

Kim (33): 'Ik werd drie jaar lang misbruikt door mijn buurman'

18 JUN 2017 Hanna Gillissen

Kim van Laar (33) werd in haar jeugd verwaarloosd. Door een afwezige vader en een instabiele moeder kon de buurman haar jarenlang misbruiken. Nu vertelt ze haar verhaal op scholen, zodat ook anderen erover durven te praten.

“Mensen zijn altijd verbaasd als ze horen dat ik slachtoffer ben van kindermishandeling: ‘Goh, jij?’ Blijkbaar moet je er dan anders uitzien, je zielig gedragen. Maar kinderen die zijn mishandeld hebben juist veel kracht. Ze hebben alles in de gaten, voelen haarfijn aan wie ze voor zich hebben, beter dan menig professional."

ABNORMAAL

"Ik leerde al vroeg voor mijn jongere zusje en broertje te zorgen. Mijn moeder was niet stabiel. Vaak kwam ze ’s ochtends haar bed niet uit en moesten wij onszelf zien te redden. Ik wist niet dat het abnormaal was dat ik zoveel verantwoordelijkheid kreeg. Ik gaf mijn broertje de fles en toen ik een jaar of zeven was, noemde hij mij zelfs ‘mama’. Mijn vader had wel in de gaten dat het thuis niet lekker liep, maar hij werkte veel. Wel was hij stipt om zes uur thuis, wat mij het gevoel gaf: op hem kan ik bouwen."

"Als gezin waren we gesloten; er kwam niemand bij ons over de vloer. Daardoor kon de verwaarlozing heel lang doorgaan. Mijn zusje was ernstig gehandicapt, dus onze omgeving vond het logisch dat we het moeilijk hadden. Maar hoe erg het echt was, dat wisten ze' niet."

DOORGESLAGEN

"Op mijn dertiende gingen mijn ouders uit elkaar. Mijn vader kreeg een relatie met een andere vrouw, wat mijn moeder niet had zien aankomen... Ze sloeg helemaal door. Op een dag kwam ik thuis en zag ik een grote vuurbal in de tuin – had ze alle spullen van mijn vader in brand gestoken. De huisarts schreef pillen voor, maar daar werd ze alleen maar hysterischer door. Het beetje stabiliteit dat er was, was in één klap weg."

Lees het hele verhaal in VROUW Magazine of op VROUW.nl: Vaak was mijn moeder er niet, maar ze zag mij ook regelmatig met hem weggaan. Net zoals zijn vrouw en kinderen en andere mensen uit de straat.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.1 °C
WZW3
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%