Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Eigen foto

Doorbroken taboe

Tessa (47) is naturist: 'Zodra mijn kleding uitgaat voelt dat als een bevrijding'

15 JUN 2017 Marjolein Geels

Tessa (47) en haar man Bouwe (50) begonnen twee jaar geleden in Frankrijk een  bed and breakfast voor naturisten. Vorig jaar zagen we in  Ik vertrek hoe zij in hun blootje de boel aan het verbouwen waren. Tessa is al vijfentwintig jaar naturist.

"Van huis uit ben ik geen naturist. Toen ik in mijn twintiger jaren Bouwe leerde kennen, vertelde hij dat hij ervan hield om naakt rond te lopen. Ik werd nieuwsgierig en we begonnen met een bezoek aan de sauna. Van daaruit gingen we steeds een stapje verder."

BEVRIJDING

"Uiteindelijk bezochten we naturistenterreinen, waar ik mij al snel op mijn gemak voelde. Ook thuis gingen de kleren uit, we liepen naakt door huis en onze afgeschermde tuin. Elk moment waarop de kleding uitgaat voelt als een bevrijding."

"Ik zie kleding als een functioneel iets, zodra het koud wordt trek ik het aan. In Nederland ging ik natuurlijk wel in kleding over straat en naar mijn werk. Ook nu we een naturisten bed and breakfast hebben trek ik mijn kleding aan zodra ik van huis weg ga."

Ben je benieuwd geworden naar de rest van het verhaal van Tessa? Lees dan nu snel verder op VROUW.nl: 'Ik kan me er aan storen dat mensen denken dat in je blootje lopen iets met seks te maken heeft. Soms moet ik dat nog wel eens verdedigen, denk ik: 'Gaan we weer…''

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.9 °C
ONO1
Beurs AEX
AEX 516.71
+ / - -0.56%