Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Eline (midden) met haar broertje en zusje | Eigen foto

Verhalen achter het nieuws

'Ik help pestslachtoffers door simpelweg wat liefde te verspreiden'

16 JUN 2017 Maaike Schaap

Dat internet een magisch middel kan zijn, ondervond Eline Waarsenburg (26) de afgelopen twee dagen. Toen ze nare reacties onder een foto van haar dertienjarige broertje op Instagram zag, aarzelde ze geen moment en riep haar Twittervolgers op iets aardigs onder de foto te zetten. Er werd massaal gehoor aan gegeven. 'We kunnen de reacties nauwelijks bijhouden,' lacht Eline.

Een tijdje geleden had Eline een gesprek met haar dertienjarige broertje Matthijs over plagen en pesten. "Ik merkte toen al dat ik het moeilijk vond. Pesten is zó moeilijk om aan te pakken, omdat het meestal achter de rug van leraren en ouders om gebeurt. Maar toen ik de nare reacties onder Matthijs’ eerste Instagramfoto zag, gebeurde er iets met me."

POSITIEVE REACTIES 

"Ik stuurde hem een berichtje: ‘Zijn deze reacties serieus?’ Hij antwoordde dat ze doen alsof het een grap is, maar het eigenlijk gewoon vervelend bedoelen. ‘Eén moment,’ zei ik toen tegen hem en twitterde het oproepje de deur uit."

Dat er meer dan vierduizend positieve reacties op de foto van Matthijs zouden komen, hadden Eline en Matthijs niet verwacht. "Ik had misschien gehoopt op een stuk of twintig. Maar hier kwam gewoon geen einde aan! Matthijs heeft mij meteen geappt om mij te bedanken toen hij zag wat er gebeurde."

Benieuwd geworden naar de reacties die Matthijs ontving? Lees dan nu het hele verhaal op VROUW.nl: Zoveel mensen die een oprecht en lief berichtje naar hem hebben gestuurd, dat doet zo’n jongen zoveel."

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.7 °C
O2
Beurs AEX
AEX 516.71
+ / - -0.56%