Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Hollandse Hoogte

Afdalen in het mannenbrein

'Na mijn scheiding heb ik in een opwelling van me afgeschreven'

17 JUN 2017 Jan Willem Vaartjes

De liefde voor het schrijven heb ik te danken aan mijn oma. Toen we nog kinderen waren ontvingen mijn zusje en ik met enige regelmaat een handgeschreven brief van haar, voorzien van een snufje parfum. 

Ze kon prachtig schrijven en haar woordkeuze was ongeëvenaard. Mijn oma hamerde er bij mij in dat ik mijn woordenschat moest vergroten. Ik zou daar volgens haar later profijt van hebben in mijn contacten met mensen uit alle lagen van de bevolking.

In de huidige tijd schrijven we elkaar nauwelijks meer brieven, terwijl verreweg de meeste mensen die ik spreek daar nog wel naar verlangen. Zelfs the good old kerstkaart is aan de wilgen gehangen en vervangen door allerlei digitale meer onpersoonlijke vormen van wensuitingen. Mij raken ze in ieder niet meer.

BETROKKEN VADERSCHAP

Mijn schrijfcarrière, voor zover je daar van kunt spreken, begon bij VitalDaddy (nu VDRS.nl), opgericht om het belang van betrokken vaderschap te onderstrepen. Ik en nog wat andere enthousiastelingen blogden wekelijks wat af en met name moeders wisten ons al snel te vinden.

Een paar maanden na mijn scheiding heb ik in een opwelling aan de keukentafel wat van me afgeschreven. Niet eens met de intentie het te laten publiceren. Daar dacht onze redacteur echter heel anders over. Volgens hem was het vrij uniek dat een man op dergelijke wijze zijn gevoelens onder woorden kon brengen.

Lees het hele verhaal nu op VROUW.nl: 'Ik wist niet of ik blij of geschrokken moest zijn van dit genereuze, niet alledaagse aanbod. In ieder geval vroeg ik bedenktijd.'


Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.9 °C
ONO1
Beurs AEX
AEX 516.71
+ / - -0.56%