Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Studiochapp

VROUW Magazine

Hans: 'Mijn vrouw stierf na de geboorte van onze dochter'

19 JUN 2017 Marjolein Hurkmans

Bij alleenstaande ouders denk je meestal aan vrouwen die zijn verlaten. Maar er zijn ook veel vaders die het in hun eentje moeten zien te rooien met hun kinderen. Zoals Hans.

De ‘Hoera, het is een dochter’-slinger hing nog maar net voor het raam, toen Tanja overleed aan kraamvrouwenkoorts. Een baby van 8 dagen oud, een kind van 1... Plots stond verslavingsarts Hans er alleen voor.

Rouwen met een pasgeboren baby

“Toen ik Tanja leerde kennen, had ze een grote kinderwens. Ik was al vader uit een eerdere relatie, maar ik wist dat ik haar alleen echt gelukkig kon maken als we ook samen een baby zouden krijgen. In 2010 werd onze oudste dochter geboren, twee jaar later volgde Pleun. Tanja stierf acht dagen na de geboorte."

"Vanaf dat moment was ik een alleenstaande vader. Ik had een peuter, een pasgeboren baby, een baan en we waren net verhuisd. En ik moest ook nog door een rouwproces. Daar stonden welgeteld drie maanden voor, want daarna was het klaar met de thuiszorg."

Wil je weten hoe Hans met de dood van zijn vrouw omgaat? Lees het hele verhaal dan nu in VROUW Magazine of online op VROUW.nl: 'De meiden zijn er laconieker in. Ze weten niet beter. ‘Mijn mama is dood,’ zeggen ze dan nuchter.'

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.0 °C
WZW3
Beurs AEX
AEX 519.36
+ / - -0.48%