Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Eigen foto

Lezerscolumn

Geslaagde zoon maakt lezeres Mandy weemoedig

19 JUN 2017

Mandy Eggerding schreef een prachtige lezerscolumn over haar zoon Bonk, die vorige week slaagde voor zijn eindexamens. Het voelt als een mijlpaal voor Mandy en maakt haar tegelijkertijd weemoedig.

Ik lees de laatste tijd regelmatig columns en interviews met of van jonge moeders waarin zij zich vol trots afzetten tegen het moederschap. Sommigen schreeuwen het bijna van de daken: 'Ik ben geen geboren moeder, ik heb meer nodig in mijn leven' of 'Ik verveel me te pletter met 'het' kind' en 'Ik ben blij als 'het' naar de crèche is.' 

Naast dat ik een plaatsvervangend verdriet voel voor 'het' kind, dat dit ongetwijfeld als jong volwassene terugleest, zie ik het als een trend die past bij de prestatiemaatschappij. Iedereen moet iets zijn, iedereen moet laten zien hoeveel hij waard is en helaas staat het moederschap laag op de maatschappelijke ladder. 

DIPLOMA

Ik moest hier aan denken vorige week. Die bijzondere week. Voor jongeren die hun diploma haalden, maar ook voor ouders van wie het kind een diploma haalde. Ik had eigenlijk niet verwacht dat ik het zo zou voelen maar het voelt als een mijlpaal.Niet zo zeer vanwege dat diploma - iedereen die me een beetje kent, weet dat ik daar weinig waarde aan hecht -, hoewel een diploma in onze maatschappij wel noodzakelijk is om verder te mogen (als je dat tenminste wil). Maar belangrijker is dat ik mij nu realiseer hoe groot mijn kindje is geworden.

Wil je weten waarom Mandy zich toch weemoedig voelt nu haar zoon is geslaagd? Lees dan haar hele verhaal op VROUW.nl: 'Hij vliegt straks letterlijk uit. Een nieuw deel leven wacht op hem maar ook op mij, op ons.'

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.0 °C
WZW3
Beurs AEX
AEX 519.36
+ / - -0.48%