Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Eigen foto

In het nieuws

Luisa Samora (53): 'Ik moest vluchten voor de vlammenzee in Portugal'

19 JUN 2017 Lisette de Ronde

“Mijn vader komt oorspronkelijk uit Portugal, dus ik had al een band met het land. Mijn man en ik wilden weg uit Nederland en toen mijn dochter achttien was en uit huis ging om te studeren zijn we naar Portugal verhuisd.”

“Op het moment van de brand was ik alleen thuis met de honden. Mijn man werkt als timmerman in Engeland en is dus veel in het buitenland. Zelf geef ik yoga- en Zumbales, en ik ben vertaler. Ik kan dus overal werken, zolang ik maar een computer heb.”

MORGEN WEER NAAR HUIS

“Ik woon in het dorp waar de brand is begonnen, maar dan aan de andere kant van de weg. Omdat ik zag dat er brand was, heb ik zaterdagmiddag wat spullen gepakt en ben ik met de honden in de auto uit het dorp vertrokken. Ik ben naar het huis van mijn moeder in een nabijgelegen dorp gereden. Ik dacht nog: ‘Morgen kan ik wel weer naar huis’, maar dat liep anders.”

“Bij het huis van mijn moeder was het ontzettend heet. Veel te heet om buiten te gaan zitten, dus ik ben naar binnen gegaan. Daar ben ik gaan haken – dat is nou eenmaal een hobby van me – en heb ik een aflevering van House of Cards gekeken."

"Ik was niet echt aan het opletten, maar op een gegeven moment viel het me op dat het ontzettend hard aan het waaien was. Ik hoorde donder en bliksem en dacht eigenlijk dat er veel onweer op komst was, maar plotseling viel het licht uit en ging ik op zoek naar een zaklamp omdat ik niks meer kon zien.”

Luisa zag toen de vlammen uit het raam en moest met haar moeder en honden op de vlucht slaan. Benieuwd hoe dit ging? Lees dan nu snel verder op VROUW.nl: “Toen ben ik het dorp uitgereden, door de zee van vlammen. Dit ging net goed. Ik ben twee keer bijna over de kop geslagen, maar uiteindelijk was ik er doorheen.'

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.0 °C
WZW3
Beurs AEX
AEX 519.36
+ / - -0.48%