Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Hollandse Hoogte / Ton Toemen

Opgebiecht

'Onze dochter mag van mijn man niet op voetbal'

16 JUL 2017

“De laatste tijd is de sfeer bij ons thuis wat gespannen. Dat komt vooral doordat mijn man en mijn dochter het maar niet eens kunnen worden. Vrijwel elke dag voeren we dezelfde, eindeloze discussie. Ik weet dat je als ouders één front moet vormen, maar wat dit betreft kán ik gewoonweg niet achter hem staan. Het dilemma is als volgt: mijn dochter, die ik in nu even Robyn noem, wil ontzettend graag op voetbal."

"Mijn man heeft het er moeilijk mee, maar wat mij betreft is het geen enkel probleem, leuk juist! Ze is hartstikke sportief en kan als geen ander overweg met de bal. Ik weet zeker dat ze een aanwinst zal zijn voor de plaatselijke voetbalvereniging. "

TOMBOY

Robyn is altijd al een tomboy geweest. Als klein meisje rolde ze door de modder, speelde ze met auto’s en was ze niet bij haar boomhut weg te krijgen. Prinsessenjurkjes en barbiepoppen hebben haar geen moment geïnteresseerd. Nu is ze acht en heeft ze vriendinnetjes die op voetbal zitten, geen wonder dat het haar trekt.

Waarom mijn man er zo’n probleem van maakt, weet ik ook niet. Als Oranje moet spelen staat hij dolenthousiast naar de televisie te schreeuwen om ‘onze jongens’ aan te moedigen. Toch kan hij het maar niet begrijpen dat zijn dochter niets liever wil dan voetballen.

Het hele verhaal lees je nu op VROUW.nl: 'Afgelopen week kwam hij, in de hoop Robyn en mij om te praten, met zijn alternatief op de proppen: hockey. Hockey is volgens hem veiliger, gezelliger en minder agressief.'

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.5 °C
ZW3
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - 0.0%