Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Frans Paalman

Tessa ontsnapte aan de dood na beet van levensgevaarlijke kwal

16 JUL 2017 Eline Doldersum

Van een voedselvergiftiging tot een horrorhotel: niet iedereen keert na de zomer terug met fantastische verhalen. Zo ontsnapte Tessa Beumer (24) aan de dood tijdens haar vakantie op het Spaanse eiland Tenerife.

Tessa zou samen met een vriendin een maand lang op het Canarische eiland verblijven om vakantie te vieren én surflessen te geven, maar het duo is nog maar net gearriveerd of het gaat gruwelijk mis. Als Tessa een duik neemt in de zee wordt ze aangevallen door een zogenaamd Portugees Oorlogsschip, oftewel een levensgevaarlijke reuzenkwal.

TENTAKELS

Tessa heeft in eerste instantie geen idee wat haar overkomt, maar vergaat van de pijn. "Ik had het gevoel alsof ik door het prikkeldraad zwom. Zo'n pijn. Pas toen ik naar mijn arm keek, zag ik dat het vol zat met paars/blauwe slierten. Het waren de tentakels van de gevreesde kwal die zich om mijn arm wikkelden. Alsof ik werd aangevallen. De pijn was écht ondraaglijk. Op een gegeven moment voelde ik zelfs steken in mijn hart", schreef Tessa na de aanval op haar blog.

Het hele verhaal van Tessa lees je nu op VROUW.nl: 'De mate waarin ik ben aangevallen door de kwal had mij met gemak het leven kunnen kosten. Dat ik in zo’n goede conditie was, heeft mij denk ik gered.'

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
9.1 °C
O1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%