Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

'Liegen is noodzakelijk en gezond'

17 JUL 2017 Jeffrey Wijnberg

Dat er mensen zijn die nooit liegen, is een leugen. Iedereen liegt er dagelijks flink op los. En dat is niet alleen noodzakelijk, maar het is ook nog eens gezond. Ja, dat leest u goed: liegen is gezond. En dan vooral omdat liegen er voor zorgt dat mensen de baas blijven over hun eigen innerlijke bestaan. Doelbewuste bescherming tegen ongewenste indringers, is nodig om geestelijk overeind te blijven.

Maar dat is niet het enige. Liegen is belangrijk om de harmonie te bewaren. Want wie tegen iedereen de waarheid spreekt, zal binnen de kortste keren conflicten over zichzelf afroepen. 

INTERESSE TONEN

Zo zal een deugdzame echtgenoot niet tegen zijn vrouw zeggen dat zij erbij loopt als een vaatdoek of ordinaire vriendinnen heeft, ook al denkt hij dat wel. De man in kwestie zal hooguit vragen stellen als "voel je je vandaag wel lekker?" of "wat is voor jou van waarde in een vriendschap?" 

En als de vrouw de wedervraag stelt "waarom vraag je dat eigenlijk?", dan zal de man liegen door te zeggen: "Ik probeer alleen maar interesse in jou te tonen."

 
Nu kent het verdraaien van de waarheid nogal wat varianten. Mannen houden van overdrijven (mooier of lelijker maken dan het is) en vrouwen verstaan de kunst van de ongrijpbaarheid en zijn in de handen van de man net als een nat stukje zeep.


Lees verder op Vrouw.nl: 'Gezond is liegen ook, omdat daarmee de mens zijn eigen optimisme kan voeden.'

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
11.5 °C
O2
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%