Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Eigen beeld

Verhalen achter het nieuws

3 Jaar na MH17: 'Tamara was mijn beste vriendin'

17 JUL 2017 Eline Doldersum

Het is vandaag drie jaar geleden dat vlucht MH17 werd neergeschoten boven Oekraïne. Sigrid Huisman blikt nogmaals terug op die gitzwarte dag waarbij haar beste vriendin Tamara Ernst om het leven kwam. "De vader van Tamara betrekt mij overal bij. Daar ben ik hem enorm dankbaar voor."

Drie jaar na de dood van Tamara is het gemis bij Sigrid nog altijd enorm. "Tamara was mijn beste vriendin. Ik deed alles met haar. We deelden lief en leed. Was het niet in real life dan wel via Skype. Het was iemand bij wie ik altijd mijn hart kon luchten. Dat ik nu niets meer met haar kan delen, haar nooit meer om advies kan vragen, geen gezellig gesprek meer kan voeren, blijft nog steeds heel moeilijk. Dat mis ik zó."

PLEKJE GEVEN

De dag waarop Sigrid haar beste vriendin verloor blijft voor haar dan ook een hele moeilijke. "Als de zeventiende dichterbij komt merk ik dat ik heel onrustig word. Dan slaap ik slecht, zie ik alle beelden van de ramp weer voorbij komen en komt het verdriet om Tamara weer naar boven. Natuurlijk is dat moeilijk, maar het is ook goed. Het is nodig om een stap verder te komen. Om haar verlies - op den duur - een plekje te kunnen geven."

Het hele verhaal lees je nu op VROUW.nl: 'Ze is er misschien niet meer, maar ze hoort er nog steeds bij. Ik vier haar verjaardag, op mijn verjaardag steek ik een kaarsje voor haar aan en soms voel ik ook haar aanwezigheid.'

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
21.3 °C
ZW3
Beurs AEX
AEX 526.55
+ / - +0.74%