Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Eigen beeld

Wat hij vindt

'Ik wil vaker dankbaar zijn'

17 JUL 2017 Patrick van Rhijn

Het lijkt allemaal zo normaal: elke dag brood op de plank want genoeg werk, geen grote gezondheidsklachten, een dak boven mijn hoofd, kindjes die het goed doen op school en regelmatig leuke uitjes. En toch blijft er - zelfs voor een rasoptimist als ik - gedurende de dag genoeg te klagen over. Waarom?! Ik verander NU mijn instelling!

Nieuwe streven 

Gelukkig zijn er regelmatig momenten waarop ik besef dat ik 'het' weer doe en ik mezelf tot de orde roep. Ik zou veel vaker willen beseffen dat ik dankbaar ben voor alles. Of is dat ook een klacht? Nee dat is mijn nieuwe streven. Ik kan intens genieten van mooie momenten, en dat zijn niet de momenten die veel geld kosten of spullen die me blij maken, maar kleine dingen; een woordje of een lief gebaar van mijn kleintjes, een oprechte groet van iemand op straat of een goeie grap van een vriend of collega.

Wel moet ik dat gevoel van geluk steeds opnieuw uitvinden. Telkens als ik het heb, denk ik 'vasthouden' maar dan vervolgt het leven zich en voor ik het weet zit ik weer in een cyclus van klagen. Oke, er zijn een paar dingen die negatieve gevoelens bij me oproepen - de situatie in de wereld, het feit dat ik mijn oudste dochter nu al bijna twee jaar niet heb gezien, mijn jongste twee die ik hun grote zus enorm zie missen, de kids die elkaar met enige regelmaat de hersens inslaan, mijn relatie die op zijn gat ligt - maar hee, als dat alles is.

Lees nu het hele artikel op VROUW.nl: 'Ik wil die kracht vaker, ik wil mensen graag vaker bedanken voor wat ze voor anderen doen, zomaar, op de grote en de kleine momenten.'

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
11.5 °C
O2
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%