Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Eigen foto

Verhalen achter het nieuws

Brent (8) is ongeneselijk ziek en heeft één laatste wens

17 JUL 2017 Eline Doldersum

Soms lees je een verhaal dat je diep raakt. Het verhaal van Brent (8) op Facebook is er zo één. Hij lijdt al vier jaar aan neuroblastoom kanker en hoorde recent dat hij hoogstwaarschijnlijk niet meer beter wordt. En dat maakt van zijn negende verjaardag deze maand wellicht zijn laatste. Moeder Chantal (34): "We gaan er een onvergetelijke dag van maken."

Chantal: "We nodigen al onze dierbaren uit en maken er samen een onvergetelijke dag van. We willen Brents leven nog één keer groots vieren. Júist omdat we nu weten dat dit waarschijnlijk zijn laatste verjaardag is."

5 MAANDEN AMERIKA

Brent onderging vele kuren en zware behandelingen en vertrok met zijn ouders zelfs vijf maanden naar Amerika voor een speciale immunotherapie. Met groot succes: de kanker 'verdween'. Het geluk van het Gelderse gezin kan niet op. Brent leeft! Langzaam pakken ze de draad van het normale leven weer op.

Anderhalf jaar geleden slaat het noodlot opnieuw toe: de neuroblastoom is terug. Opnieuw gaat het gezin de medische mallemolen in. Aangezien chemotherapie niet aanslaat bij Brent, krijgt hij een nieuwe vorm van therapie aangeboden: de zogenoemde Beacon-therapie. Tot grote opluchting lijkt die wel aan te slaan. Er is opnieuw hoop op herstel.

Hoop die begin deze week in rook opging; Brent wordt niet meer beter. Hij heeft nog een grote wens en dat is kaarten ontvangen. Wil jij Brent ook een kaart sturen? Je vindt zijn adres op VROUW.nl: 'Brent is door de zware behandelingen vrijwel altijd moe. Hij vindt het heel fijn om dan met een stapel kaarten, die mensen speciaal voor hem op de post hebben gedaan, op de bank te kruipen. Hij leest ze ook allemaal heel aandachtig. Het is voor hem een welkome afleiding.'

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
11.5 °C
O2
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%