Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Hollandse Hoogte / Natalia Toret

Wat hij vindt

'Dankjewel Appie, en dankjewel Sylvia'

17 JUL 2017

David Bobeldijk (34) plaatste een bijzondere facebookpost over het overlijden van de 32-jarige oud-international Sylvia Nooij (op een foto uit 2003) en de zwaargetroffen Ajax-voetballer Abdelhak Nouri (20). Zijn rake woorden - van afgelopen vrijdag - lees je hieronder.

Ik heb deze week geen foto van Abdelhak Nouri geplaatst. Dat was trouwens wel een idee, afgelopen zaterdag toen ik het nieuws hoorde. Ik schrok ontzettend, terwijl ik dansend met een biertje op een festival stond te genieten van het leven. Ik ben Amsterdammer, heb een grote liefde voor Ajax en dus ook voor Nouri. Dat is natuurlijk niet objectief: er hebben wel eens arrogante eikels gespeeld bij Ajax, ook hen vond ik mooi. Maar bij Nouri was het wel anders, om de redenen die nu gelukkig zoveel in de media komen.

Ondergesneeuwd

Afgelopen maandag las ik het bericht dat ik nu deel, over Sylvia Nooij. Een vrouw van 32, twee jaar jonger dan ik. Overleden. Plotseling. Het bericht is ondergesneeuwd door alle berichtgeving over Nouri. En dat terwijl Sylvia zelfs is overleden. Ik snap dat soort dingen wel, maar vind het vaak ook gek.

Ik weet veel minder van Sylvia dan van Appie, want van Appie ben ik fan en van Sylvia niet. Maar dat maakt haar natuurlijk niet minder belangrijk als mens. En er is misschien deze week ook wel iets naars bij iemand gebeurd in mijn straat. En dat komt dan natuurlijk al helemaal niet in het nieuws. Gedachten.

Lees nu de hele post op VROUW.nl: 'De nieuwsberichten over Appie en Sylvia hebben me veel aan het denken gezet deze week. Ik betrapte mezelf er bijvoorbeeld op dat ik elke dag wel even mijn hand op mijn hart heb gedaan, om te voelen.'

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.0 °C
ONO2
Beurs AEX
AEX 529.08
+ / - +0.25%