Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Hollandse Hoogte/EyeEm Mobile GmbH

Afdalen in het mannenbrein

'Vrouwen moeten mannen weer vaker verleiden tot een dansje'

05 AUG 2017 Jan Willem Vaartjes

Twee weken terug bracht Jan Willem Vaartjes het grootste deel van zijn tijd door op de Vierdaagse feesten in Nijmegen. Niet om zelf mee te lopen, maar om te genieten van de alcoholische versnaperingen en de feestjes. Daar viel hem op dat mannen voornamelijk aan de kant staan te praten, terwijl de vrouwen dansen.

Dat vindt hij jammer, want voor hem is dansen een heerlijke, ontspannende bezigheid. Jan Willem danste vroeger al toen hij onder lichte dwang naar de dansschool werd gestuurd door zijn ouders. Daar heeft hij het weten te schoppen tot de Zilver-cursus. Geheel onverdienstelijk danst hij tegenwoordig dus niet, maar veel van zijn mannengenoten wel. Als houtenklazen bewegen zij zich over de dansvloer. Hij roept vrouwen daarom op om hun partner eens wat vaker bij de hand te pakken en de dansvloer op te slepen om zonder oordel met elkaar te sjansen.

Lees de column nu op VROUW.nl: 'Mannen dansen wat ongemakkelijker dan vrouwen valt me op. 'Een vreemd soort electric boogie en geheel uit de maat', zei een vriendin laatst geamuseerd tegen me.'

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.0 °C
WZW3
Beurs AEX
AEX 519.36
+ / - -0.48%