Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Eigen foto

Lezerscolumn

Waarom je de kinderwensvraag beter achterwege kunt laten

13 AUG 2017

De alleenstaande Anouk Oosthout (35) is het zat om iedere keer te moeten uitleggen waarom zij (nog) geen kinderen heeft. Ze schreef in een lezerscolumn waarom die vraagstellers eens zouden moeten ophouden met het stellen van De Vraag.

Op verjaardagen of feestjes is het regelmatig raak: 'Wil je kinderen?' Anouk krijgt regelmatig met deze vraag te maken en is het zat om er steeds weer mee geconfronteerd te worden dat ze 35 is, single is en inderdaad wel een kinderwens heeft.

"Met de vraag op zich is niet zoveel mis. Die getuigt van belangstelling. Maar als in die vragen daaropvolgend ook angst, verwachting, iets dwingends of soms zelfs een oordeel weerklinkt, wordt het minder prettig. En ik zeg niet dat wat ik hoor in die vragen geheel de schuld is van degene die ze stelt; ik ben me er volledig van bewust dat dit een gevoelige snaar bij mij raakt. En bij velen met mij."

Lees haar verhaal op VROUW.nl: 'Er bestaat een kans dat die wens wellicht niet in vervulling kan gaan. Je weet nooit hoe het leven loopt.'

 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.8 °C
ZW2
Beurs AEX
AEX 525.89
+ / - +0.62%