Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Lindner Antwerpen

Uitverkoop in Antwerpen!

05 DEC 2012

Antwerpen is de ideale bestemming voor een citytrip. Het is dichtbij en er is heel veel leuks te doen. Vanaf Utrecht ben je er al binnen 1,5 uur met de auto en 2 uurtjes met de trein. Een weekendtrip naar Antwerpen boek je nu voor maar €95,- inclusief ontbijt en leuke extraatjes.

Ben je onbekend met de stad? Wij geven je graag een overzicht van de mooiste bezienswaardigheden en bezigheden in Antwerpen om het optimale uit je verblijf te halen.

Winkelen in Antwerpen

Modestad Antwerpen is een populaire bestemming om te gaan shoppen. In de stad vind je zo'n beetje alle grote internationale ketens, maar de stad is juist zo leuk vanwege de kleine straatjes met bijzondere boetiekjes. In België is maar twee keer per jaar uitverkoop, in januari en juli. De winteruitverkoop in Antwerpen duurt van 3 tot en met 31 januari 2013. 

Antwerpen: stad van de Diamant

Antwerpen is momenteel nog steeds het belangrijkste diamantcentrum ter wereld. Zo’n 85 procent van alle ruwe diamanten wordt hier verhandeld. In het Diamantmuseum kom je alles te weten over deze bijzondere edelstenen.

Centraal Station van Antwerpen

Het Centraal Station van Antwerpen is een echt pareltje. Niet voor niets wordt dit station ook wel Spoorwegkathedraal genoemd. Het Centraal Station van Antwerpen is het eindstation van de oudste spoorlijn van België (Brussel-Mechelen-Antwerpen). Het is ontworpen door architect L. Delacenserie en gebouwd tussen 1895 en 1905.

Bioscoop in Antwerpen

In het noorden van de stad is een gigantische bioscoop gevestigd; de ‘Kinepolis Antwerpen’ is met 24 zalen en 9092 zetels het paradepaardje van Antwerpen. De bioscoop neemt het voortouw in tal van innovaties (beeldtechnisch en geluidstechnisch). Een film pakken in deze bioscoop is een hele belevenis.

Dierentuin van Antwerpen

‘De Antwerpse Zoo’ is een niet te negeren bezienswaardigheid in Antwerpen. Een oudere dierentuin is in Europa bijna niet te vinden. Ingeklemd in het Antwerpse stadsleven geeft deze oase van rust ruimte aan ruim 750 diersoorten.

Midden in het bruisende hart van Antwerpen verschijnt een exotische onderwaterwereld aan het oppervlak; ‘Aquatopia’. In de meer dan 30 verlichte aquaria bevindt zich een duizelingwekkende oceaan van leven.

Eten in Antwerpen

Veel toeristen blijven hangen rondom ‘de Groenplaats’ en ‘de Markt’, maar de beste eetgelegenheden van Antwerpen vind je in andere wijken van de stad. Een aanrader is de hippe wijk 't Zuid en de wijk het Eilandje waar veel nieuwe horecagelegenheden zitten. De wijk Zurenborg is geliefd bij locale Antwerpenaren.

Museum in Antwerpen

In het Fotomuseum in Antwerpen vind je interessante en inspirerende tentoonstellingen over fotografie. Het museum heeft vaak tentoonstellingen van spraakmakende fotografen en wordt bezocht door toeristen van over de hele wereld.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
9.1 °C
NO4
Beurs AEX
AEX 512.62
+ / - +0.61%