Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

VOOR JOU GELEZEN: Gered door een meisje

Groot tienerleed

07 DEC 2012 Ronneke van der Genugten

Het is voor een doorsnee tiener al moeilijk om de wereld te begrijpen. Als je dan ook nog eens echt heftige dingen meemaakt, wordt het nog ingewikkelder.

Foto: UitgeverijBoekerij

De 17-jarige Sacha heeft al heel wat moeten doorstaan. Als klein jongetje lag hij regelmatig in het ziekenhuis door leukemie. Zijn moeder is overleden en zijn vader is uit de kast gekomen.

Terwijl zijn pa een relatie opbouwt met een leraar van zijn school krijgt Sacha te horen dat de leukemie weer terug is en dat hij nog maar een paar maanden te leven heeft.

 

Zelfmoord

De wanhopige Sacha probeert zelfmoord te plegen door in een meer te springen. Hij wordt gered door…een meisje.

´Er lag een jongen in het meertje. Eerst dacht ik dat het mijn broer was, maar toen besefte ik dat hij veel te groot was voor een kind van tien. Zelfs in mijn gedachten zal mijn broer nooit ouder worden dan tien.´

De ironie van het noodlot wil dat Jewel, het meisje dat in het water springt om Sacha te redden, in datzelfde water jaren eerder haar broer Ben is verloren. Sinds die tijd loopt Jewel met een schuldgevoel rond. Haar ouders hebben de dood van haar broer nooit kunnen verwerken. In al hun verdriet leek het hen beter dat Jewel bij haar grootouders op zou groeien. Na het overlijden van opa en oma zit er voor Jewel niets anders op dan weer bij haar moeder te gaan wonen.

 

Dwalende tieners

Door het noodlot komen deze dwalende tieners bij elkaar. Er ontwikkelt zich een intense vriendschap. Vervult met wanhoop. Ze beseffen ten slotte allebei dat er geen toekomst is.

Auteur Steph Bowe is er met haar debuutroman in geslaagd de kronkelige gedachtegang van een tiener feilloos neer te zetten.  Een verhaal dat beklijft.

Gered door een meisje geschreven door Steph Bowe, Uitgeverij  Boekerij, 207 blz, € 16,95

Volg VROUW ook op Hyves, Facebook, Twitter en Google+!

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
4.8 °C
ONO3
Beurs AEX
AEX 511.53
+ / - -0.21%