Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Wat je gedaan moet hebben in de winter
Foto: Getty Images

Wat je gedaan moet hebben in de winter - Sociartikel

Winterse pracht en praal

08 DEC 2012

Ja, er rijden minder treinen, er staan sneller files en het kan spekglad zijn. En ook al is het nog niet eens officieel winter, wie zegt dat we niet mogen genieten van winters weer? Ja, je hoort het goed: genieten. Want een winters landschap heeft zó veel prachtige elementen. En daarom zet VROUW.nl, met behulp van haar Twitter volgers, op een rijtje wat je absoluut gedaan moet hebben deze winter.

Winterse stilte

Je doet de voordeur open en stapt naar buiten. Sneeuw kraakt onder je gloednieuwe snowboots. Elke stapt die je neemt, weerkaatst tegen de omliggende huizen en bomen. Het is uitgestorven op straat. De gedempte stilte is verrukkelijk, want wanneer is het nou compleet stil? Als er net verse sneeuw is gevallen, ontpopt zich een compleet nieuwe wereld.

Of zoals J. B. Priestley schreef: "Die eerste sneeuwvlokken... Dat is niet alleen een gebeurtenis, het is een magische gebeurtenis. Je gaat naar bed in één wereld en wordt wakker in een andere. Als dat niet betoverend is, wat dan wel?" 

Geniet ervan!

Winterwandeling

Is er geen wolkje aan de lucht te bekennen? En is het lekker koud? Trek dan een dikke jas aan, sla een warme sjaal om je nek en zet die rare wintermuts op.  Trommel je gezin op en maak met z'n allen een lange winterwandeling. Geniet van de strakblauwe hemel en blaas eens een paar goede wolkjes uit. Ja, het is echt winter.

Warme chocolademelk

En als je dan met rode konen weer je warme woonkamer instapt, beloon je jezelf en je koters met een kop dampend hete chocolademelk. Wat geeft meer dat winter gevoel dan je ijskoude handen om een warme beker slaan? Wist je trouwens dat chocolademelk helemaal niet zo slecht is als weleens wordt beweerd?

Vetbollen

Niet alleen wijzelf, ook de dieren in en om ons huis verdienen wat extra aandacht tijdens de winter. Voor vogels is het in de winter veel moeilijker om aan voedsel te komen, dus waarom helpen we ze niet een handje? Hang bijvoorbeeld een paar vetbollen op in de tuin. Geef toe: stiekem is het voor onszelf natuurlijk ook wel heel erg leuk, want wie wil nou niet door het keukenraam kijken en een bonte verzameling vogeltjes door te tuin zien vliegen?  

Winterduik

Nee, trek niet gelijk je badpak of bikini uit de kast. We vragen niet van je vol goede moed aan de jaarlijkse winterduik mee te doen. Maar doe eens een keer gek en duik in die enorme hoop sneeuw. Want wie zegt dat je je niet soms, heel soms, weer als kind mag gedragen?

Sneeuwpop maken

En als je dan toch bezig bent… Bij de winter hoort sneeuw en met sneeuw kun je zoveel meer dan het van je tuinpad vegen! Zet je hulptroepen (lees: (klein)kinderen en manlief) in en bouw een prachtige sneeuwpop mét wortelneus, ogen en mond.

Sneeuwballengevecht

Dan blijft er natuurlijk nog meer dan genoeg sneeuw over voor een heerlijk ouderwets sneeuwballengevecht. En, ja, vandaag mag het: peper je lief maar eens goed in. Gegarandeerd plezier!

Winteractiviteit

Sleeën, schaatsen, skieën: in de winter moet je minstens één leuke winteractiviteit hebben gedaan. Trek je gevoerde kleren uit de kast en ga erop uit, met het gezin, echtgenoot of date.

Einde van de winter

Goed nieuws: mocht je echt he-le-maal klaar zijn met die natte sokken, koude handen en bevroren neus, dan is er altijd licht aan het einde van de tunnel. 20 maart is het namelijk alweer lente!

Wat is jouw absolute, favoriete wintermoment? Waarvan word jij vrolijk in de winter? Praat met ons mee!

In de rubriek Sociartikel vraagt VROUW haar lezeressen om input. De tips zijn verzonnen door onze sociale volgers, maar volledig ingevuld door VROUW. Wil jij op deze manier een keer een bijdrage leveren aan VROUW.nl? Volg ons dan op Facebook of Twitter (#sociartikel).
Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!

Lees meer over

5.7 °C
ZW5
Beurs AEX
AEX 493.36
+ / - -0.29%