Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
vrouwen drinken buitenshuis thuis
Foto: Getty Images

Liefst thuis een wijntje?

11 DEC 2012

De feestdagen komen er weer aan en dan wordt er wat vaker alcohol genuttigd. Een wijntje bij een kerstdiner of drankje tijdens een kerstborrel op je werk.  Hoe zit het met jouw drankgebruik tijdens de feestdagen. Drink je vaker een borreltje thuis of ga je juist vaker de deur uit voor een drankje?

Uit onderzoek van Drinkwijzer onder 964 Nederlanders van 25 jaar en ouders, blijkt dat vrouwen het thuis rustiger aan doen met de drank dan mannen. 37 procent van de vrouwen drinkt thuis een glas per week in tegenstelling tot mannen die thuis vaker acht glazen of meer per week drinken.

Glaasje teveel

Ruim de helft van de ondervraagden (55%) die zowel thuis als buitenshuis drinkt, is het niet eens met de stelling ’In huiselijke sfeer drink ik eerder een glaasje teveel dan buitenshuis’. Vrouwen zijn het vaker dan mannen (helemaal) oneens met deze stelling (60% vs 50%).

Geen grote drinkers

Ook kwam naar voren dat vrouwen niet zulke grote drinkers zijn als mannen. 25 procent van de vrouwen geeft aan nooit alcohol te drinken. Bij de mannen geldt dat voor 12 procent van de ondervraagden.

Waar neem jij vaker een drankje? Doe je dat liever thuis of juist buitenshuis? En drink je dan het liefst met iemand of juist alleen? En op welk moment van de week neem jij het liefst een alcoholisch drankje:  is dat aan het einde van de werkweek, tijdens het weekend  of wanneer je er trek in hebt? Praat met ons mee!

Volg VROUW ook op Hyves, Facebook, Twitter, Google+ en Pinterest

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
11.4 °C
NO3
Beurs AEX
AEX 511.53
+ / - -0.21%