Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Kerstinkopen en kerstboodschappen doen
Foto: Getty Images

Ziek melden voor kerstboodschappen

12 DEC 2012

Nu het sinterklaasfeest achter de rug is, staat de volgende grote feestdag voor de deur: kerst. En ook daar moeten we de nodige boodschappen voor doen. Kerstversiering, tafeldecoraties, kerstcadeautjes, eten en natuurlijk een nieuw kerstjurkje.

'Maar waar haal ik de tijd vandaan?', moeten 1 miljoen Britse werknemers zich afvragen. Zij melden zich namelijk een dag ziek op werk om alle kerstboodschappen gedaan te krijgen.

Doordeweeks shoppen

In de weekenden stromen de huizen leeg en de straten vol. En juist daarom wil één op de drie mensen die zich ziek meldt op werk het liefst doordeweeks shoppen. Om de drukte te vermijden en zo snel mogelijk de laatste inkopen voor kerst te doen.

Wachten op pakketje

Maar een derde gaat helemaal de deur niet uit als ze zich ziek meldt. Wachten op een pakketje is de reden dat zij de baas afbellen. Weer een derde zegt niet naar werk te gaan omdat zij 'anders hun kerstinkopen niet op tijd in huis hebben'. Dit blijkt uit onderzoek van Vouchercodes.co.uk.

Zou jij je ziek melden op werk om alle kerstinkopen op tijd in huis te hebben? Heb jij alle kerstboodschappen al in huis of moet jij de stad nog in? Praat met ons mee!

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
12.5 °C
WZW3
Beurs AEX
AEX 512.15
+ / - +0.56%