Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: René Oudshoorn

Mirjam: ‘Mijn droom komt uit op 12-12-12’

12 DEC 2012 Sharda van der Helm

Het ene moment sta je met al je zorgen op de stoep van de Voedselbank en het volgende moment straal je in een mooie, witte jurk op je compleet verzorgde bruiloft. Alleen in sprookjes? Dat dacht Mirjam Mulder ook.

Tot ze werd benaderd door Vier de liefde, een initiatief van Joanne Littooij. Deze trouwlocatiebeheerder heeft er met vele vrijwilligers voor gezorgd dat 12 koppels, verspreid over de 12 provincies op 12-12-2012 gratis een compleet verzorgde bruiloft kregen. VROUW was bij het huwelijk van Mirjam en haar geliefde.
 

Liefde op het eerste gezicht

“Maurice en ik hebben een heel sterke relatie”, begint de goedlachse Mirjam (30). “Toen ik hem op mijn 13e op het basketbalveld zag, kreeg ik een gek gevoel in mijn buik. Thuis aangekomen zei ik tegen mijn vader: ‘Ik heb een jongen ontmoet. Hij heet Maurice, speelt basgitaar en ik wil met hem trouwen.’ Mijn vader moest natuurlijk lachen en eigenlijk had ik het de afgelopen jaren zelf ook niet meer verwacht. Trouwplannen hebben we al zeker tien jaar, maar we hadden er nooit de middelen voor.”
 

Trauma's

Maurice werkt in het leger en werd in 2008 uitgezonden naar onder andere Bosnië. Toen hij terugkwam naar Nederland, ging het steeds slechter met hun relatie. De dingen die Maurice had gezien waren zo verschrikkelijk, dat hij zichzelf kwijtraakte. “Maurice heeft daar zoveel meegemaakt. En ik heb hem al die tijd moeten missen. Maar toen hij eenmaal terugkwam was hij veranderd. Maurice had ruimte nodig om tot zichzelf te komen. We zijn twee jaar uit elkaar geweest, een heftige periode. Gelukkig hebben we elkaar daarna weer gevonden, want onze liefde is altijd sterk geweest.”
 

Dubbele hypotheeklasten

Het stel is blij dat ze weer samen zijn en al snel trekt Maurice weer in bij Mirjam en hun twee jonge kinderen. “Toen we weer bij elkaar kwamen, zaten we wel met twee huizen. En we kregen ons derde kindje, Joy. Eerst heb ik nog geprobeerd te gaan werken, maar wat ik verdiende kon ik meteen inleveren bij de kinderopvang. We zetten de flat van Maurice te koop, maar de woningmarkt is en was een ramp. De kosten van twee hypotheken liepen zo hoog op, dat we geen eten meer voor de kinderen konden kopen.”
 

Naar de Voedselbank

“Mijn eerste bezoek aan de Voedselbank was heel moeilijk. Ik heb daar wel zitten huilen. Maar je wilt het beste voor je kinderen”, aldus de bruid. Mirjams moeder Deborah had in die periode ook veel zorgen. “Het is vreselijk om te zien dat je dochter het zo moeilijk heeft. En ik kan geen hap door mijn keel krijgen als ik weet dat mijn dochter niet genoeg eten heeft. Dus ik kocht steeds kleding voor de kinderen en bracht eten naar het gezin. Maar dat konden wij ook niet eeuwig volhouden.”
 

Dromen komen uit

Mirjam is de Voedselbank erg dankbaar. “Als ik niet bij de Voedselbank had gezeten, waren we niet in aanmerking gekomen voor dit project. Na regen komt zonneschijn. Dit is een kinderdroom die uitkomt! Het is zo bijzonder dat Joanne Littooij, Jacqueline Veldkamp en alle andere vrijwilligers dit hebben gedaan. Gelukkig willen mensen elkaar nog helpen. Het is eigenlijk een prachtige kerstgedachte.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
8.9 °C
ONO3
Beurs AEX
AEX 511.53
+ / - -0.21%