Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Rondvaart Gent
Foto: Stock.xchng

Geniet van Gent!

15 FEB 2013

Héérlijk 3 dagen er tussenuit naar een van de mooiste en gezelligste steden van België.

Het historische centrum van Gent biedt vele bezienswaardigheden en leuke activiteiten. Vanuit Nederland ben je er zo; vanaf Utrecht binnen 2 uur met de auto en met de Thalys trein binnen 2,5 uur.  

Via VROUW boek je nu extra voordelig en betaald je slechts €75,- voor 3 dagen in een 4-sterren hotel. 

Tips

We geven je graag wat tips voor een fantastisch weekend.

Winkelen

Gent kent vele winkelstraten met verassende winkels. Overdekt winkelen doe je in Shoppingcenter Gent Zuid met meer dan 40 winkels. De stad beschikt ook over vele antiek winkels, speciaalzaken en boetiekjes.  Iedere vrijdag, zaterdag en zondag morgen is er een rommel en antiekmarkt op het marktplein Sint-Jacob. Ideaal om koopjes te scoren.  

Vrijdagmarkt

De vrijdagsmarkt in Gent  is een van de oudste pleinen in de stad, met rondom het plein verschillende restaurants en cafés. In het midden van het plein kan je de beste friet van Vlaanderen eten.

Historie

Dé bezienswaardigheid van Gent , de St. Bavo’s Cathedraal, kent een rijke geschiedenis en is in 3 fases gebouwd vanaf de 12 eeuw.  Ook zijn de Saint Nicholas Church, St. Micheal’s Bridge en De Boekentoren historische gebouwen die zeker een bezoekje waard zijn.

Gent vanaf het water

Maak met ‘De Bootjes van Gent’ een tocht langs de bezienswaardigheden van Gent. Er worden verschillende rondvaarten aangeboden, kies ervoor om je eigen route samen te stellen of ga voor de ‘’aperitief-rondvaart royal’’  met lekkere hapjes en drankjes aan boord.

Eten en drinken als een Bourgondiër

In Gent kun je genieten van een echte Bourgondische leefstijl in een van de vele restaurants. Of geniet van de grote diversiteit aan biersoorten. Gent heeft zijn eigen bier, ideaal voor ons vrouwen: Gentse strop een blond speciaal bier met een fijn fruitig aroma.

Chocolade

De top van de Belgische Chocolatiers, Van Hoorebeke bevind zich op het Sint-Baafsplein in Gent, hun klantenkring omvat alle werelddelen en ieder seizoen presenteren vader en zoon iets nieuws aan hun klanten.

Boek nu 3 dagen Gent in een 4-sterren hotel voor maar €75,-.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
9.5 °C
ONO3
Beurs AEX
AEX 509.17
+ / - -0.07%