Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Foto: Stockexchng michelini
di 26 feb 2013, 16:18

Meer succes met lange ringvinger

Jezelf omhoogwerken door te flirten met de baas – vergeet het. Je hebt het niet nodig. Tenminste, als je een behoorlijke ringvinger hebt. Wanneer deze vinger bij jou langer is dan je wijsvinger, zou je volgens Italiaans onderzoek succesvoller zijn dan mensen met gewone handen.

Economen ondervroegen ruim 2.000 Italiaanse mannen en vrouwen met een klein bedrijf. Ook fotografeerden ze de handen van deze bedrijfsleiders. Na het vergelijken van de resultaten bleek dat de lengte van je vingers iets zegt over je karakter. Zo zouden mensen bij wie de ringvinger langer is dan de wijsvinger meer inzicht hebben, vaker risico nemen en assertiever zijn.

Succes

Bij de meest succesvolle ondernemers was de ringvinger zo’n 10 tot 20 procent langer dan de wijsvinger. Hun bedrijven groeiend het snelst en ze konden beter omgaan met stress en werkdruk.  

Eerder onderzoek

Eerder bleek al uit ander onderzoek dat de lengte van de ringvinger van een man zijn houding tegenover geld verklapt. Bovendien concludeerde een groep Amerikaanse biologen dat je aan de ringvinger van een man zijn gezondheid, libido, seksuele geaardheid en zelfs de lengte van zijn penis kan aflezen.


Nu populair
Actueel
Meest gelezen
En dan verschijnt Ed Sheeran...
De eerste dans is altijd een ontroerend moment. Al hield bij Kya en Matt bijna niemand het droog op...