Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
verboden staand te plassen
Foto: Getty Images

Verboden staand te plassen

02 MEI 2013

’Hij doet nooit de bril naar omlaag’ of ’Is het nu zo moeilijk om goed in de wc-pot te mikken?' De plasrituelen van je partner kunnen thuis soms voor de nodige discussies zorgen. Een Zweeds gemeenteraadlid denkt dit probleem op te lossen door het staand plassen van mannen te verbieden.

Natuurlijk is het behouden van een goede sfeer in huiselijke kring niet de enige reden waarom Viggo Hansen dit voorstel indient. Hij is van mening dat het ten goede komt van de hygiëne, worden de openbare toiletten netter gehouden, versterkt het de gelijkheid tussen man en vrouw en is het een goede manier om prostaatkanker te voorkomen.

Hansen zal deze week zijn voorstel in Sörmland, vlakbij de Zweedse hoofdstad Stockholm verdedigen, meldt Express.be.

Gelijkheid man vrouw

Het verbieden van het staand plassen komt zoals gezegd de gelijkheid tussen man en vrouw te goede. Sinds vorig jaar worden Zweedse kinderen aangemoedigd om alle vrouwelijke en mannelijke stereotypes te vermijden. Zo worden ze gestimuleerd om ’hen’ te gebruiken in plaats van ’hij’ of ’zij’ en is er ook sprake van geslachtsloze kleedhokjes in openbare ruimtes. Gemengde openbare toiletten passen dus ook in dat rijtje.

Vind jij het een goed voorstel om het staand plassen te verbieden? Of zou dat alleen voor openbare toiletten moeten gelden? Praat met ons mee!

14.2 °C
W2
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 447.02
+ / - +1.21%