Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Mannen gek op vrouwen met maatje 42

20 NOV 2009

De gemiddelde Nederlandse vrouw heeft maat 42 en wat blijkt: mannen hebben het liefst ook een vrouw met deze maat.

Eigenaresse en oprichter van Disismi Jackelien Struik heeft 20 jaar werkervaring in de bodyfashionbranche en kwam tot meer opvallende conclusies.

De gemiddelde maat van de Nederlandse vrouw is dus maat 42. Het gemiddelde gewicht van de Nederlandsche vrouw ligt rond de 80 kilo.

Goed nieuws voor de dames: mannen hebben ook het liefst een vrouw met maatje 42. Wel vreemd dat we in bladen toch vaker maatje 34 of 36 tegenkomen.Volslank

Uit eerdere onderzoeken was al gebleken dat vrouwen met maat 42 zich het gelukkigste voelen. Ze zijn tevreden over hun leven en uiterlijk. Ook met het seksleven van deze volslanke dames zit wel snor.

Jackelien: “Ik vecht tegen het stigma welke nog steeds rond volle vrouwen heerst. Ik word zo moe van alle dieet-progamma’s opTV en dieet goereoes, terwijl er allang is bewezen dat dieten niet helpt. Sterker nog, dat je van dieten alleen maar dikker wordt”.

Inmiddels is bekend dat bijvoorbeeld hormonen en stress veel meer invloed op je lichaam hebben dan voedsel. Ook is achterhaald dat de grootte van je buik duidt op hartkwalen. Het gaat erom waar het vet zit. Slanke vrouwen met vet rond de hartstreek hebben meer kans op hartkwalen.

Grotere borsten

Nederlandse vrouwen krijgen ook steeds grotere borsten. In 2006 had al 42% van de vrouwen binnen de leeftijdsgroep 30-39 jaar cupmaat D of groter. Jackelien Struik (39) durft zelfs te beweren dat dit inmiddels 50 % is:

“Dat heeft twee oorzaken: ten eerste de hormonen in voeding (vlees) en pilgebruik. Dit heeft met name invloed op jonge meisjes. Je zult dus zien dat in deze categorie de smalle omvang/volle buste zal toenemen. Ten tweede wordt de Nederlander steeds groter, zowel in de lengte als in de breedte.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
11.7 °C
ONO4
Beurs AEX
AEX 512.05
+ / - +0.5%