Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: La Decollette

Anti-rimpel BH helpt ook na borstoperatie

13 NOV 2012

PARIJS/ABCOUDE - Anti-rimpel BH La Decollette biedt ook ondersteuning en comfort aan vrouwen die na een borstoperatie lastiger kunnen slapen.

Onderzoek van de bekende Parijse plastisch chirurg Dr. Benoit Couturaud toont aan dat 86 procent van de geopereerde vrouwen comfortabeler slaapt met La Decollette en dat 100 procent het dragen van de nacht BH comfortabel vindt.

 

Rimpels

 Het onderzoek van Couturaud is uitgevoerd onder de vlag van het Parijse onderzoeksinstituut CERCO (Centre d’Etudes et de Recherches Cosmétologique), dat in 2010 de werking van La Decollette bij het voorkomen en laten verdwijnen van rimpels in het decolleté wetenschappelijk aantoonde.

Couturaud heeft zijn praktijk in Parijs en is verbonden aan het Institut Curie. De plastisch chirurg was op zoek naar een nacht BH die zijn patiënten na hun operatie ondersteuning en comfort bij het slapen kon bieden nadat ze ontslagen waren uit zijn kliniek.

Na een borstvergroting of een borstreconstructie voelt slapen op je zij vaak onwennig. Sport BH’s of bandages vormen ’s nachts op den duur geen oplossing omdat ze knellen.

 

Anti-rimpel BH

Via zijn vrouw, directeur dermatologie Virginie Couturaud van CERCO, ontdekte hij de anti-rimpel BH. Couturaud gaf BH mee aan zijn patiënten om uit te testen en enquêteerde hen na één en na vijftien dagen. CERCO werkte de resultaten verder uit.

 Enkele deelnemers aan het onderzoek hadden om medische redenen een borstreconstructie ondergaan. Het merendeel had een borstvergroting laten doen door middel van implantaten.

 „La Decollette is in eerste instantie uitgevonden om rimpelvorming in het decolleté te voorkomen, maar nu blijkt dat vrouwen na een borstoperatie een tweede doelgroep vormen. Je kunt hem ook als nacht BH gebruiken ter ondersteuning van de borsten. La Decollette kan vrouwen die bij een operatie een prothese hebben gekregen meer comfort en ondersteuning bieden. Het slaapt echt prettiger,” zegt ontwerpster Rachel de Boer.

 

 

Volg VROUW ook op Hyves, Facebook, Twitter, Google+ en Pinterest

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
8.0 °C
ZW5
Beurs AEX
AEX 494.9
+ / - -0.55%