Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

Sandra Schuurhof

Sandra Schuurhof

Sandra Schuurhof heeft het druk. Ze werkt nu als deskundige bij het SBS6-programma Hart van Nederland. En heeft ze ook nog een eigen column in VROUW! "Ach, ik kan tot mijn tachtigste altijd nog op de bank zitten."
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

 ‘Ging zij mij nou vertellen welke broek ik moest aantrekken?!’   

Sterrenstyling

20 FEB 2013 Sandra Schuurhof

Presentatrice/journaliste Sandra Schuurhof schrijft elke week over haar boeiende bestaan. Deze keer schrijft ze over haar personal shopper.

Foto: Hans de Kort

Wie op televisie komt, kan bijna niet meer zonder persoonlijk kledingadviseur, zo lijkt het wel. Wendy heeft Manon Meijers, Lieke haar zus Jetteke. Danie Bles doet Sylvie, Leontien, Marco en Chantal. Albert heeft Linda van Ekeren, en ik, ik heb Hilde Schaap.

Ik leerde Hilde jaren geleden kennen bij RTL. Ik mocht met haar gaan shoppen om een basisgarderobe aan te leggen die geschikt was voor televisie. Die eerste keer vond ik het nogal gek om met haar op pad te gaan; ik ben toch niet kleurenblind en weet best wat me wel en niet staat. Ging zij mij nou vertellen welke broek en jas ik moest aantrekken? Maar na een middagje Hilde was ik om. Ik kwam erachter dat ik een behoorlijke tunnelvisie had wat mode betreft en vaak dezelfde soort kleding kocht. Wat meer kleur en uitgesproken prints vrolijkte de boel meteen op. Bovendien, kleding die zo met het blote oog leuk staat, kan op camera volledig ‘doodslaan’ en een vormloze aardappelzak van je maken. Of erger: een dikke trol. Hilde behoedt mij voor al te ernstige modeflaters en is, sinds ik meer ben gaan presenteren, mijn vaste styliste die stad en land afrijdt om de leukste jurken, broeken, rokjes en jasjes te regelen. De juiste outfit bij de juiste gelegenheid, of het nou gaat om een fotoshoot, galapremière of openingsfeestje. Streng ziet ze erop toe dat mijn kledingkast regelmatig wordt ververst. Leggings, leren broeken en roze sjaals maken geen schijn van kans en worden subiet verbannen naar de zak van Max. Natuurlijk trek ik niet blindelings aan wat Hilde mij voorschotelt. Ik ben nogal eigenwijs en als ik de outfit niet mooi vind, gaat hij weer retour. Maar ze kent mijn smaak inmiddels zo goed dat ’t zelden voorkomt.

Het vak van stylist, was tot een jaar of zes geleden nog zeer raadselachtig. Maar het beroep heeft flink aan status gewonnen sinds stylisten zelf ook BN’ers werden met een eigen tv-programma en modelabel. Dyanne Beekman en Danie Bles zijn inmiddels net zo bekend als de vrouwen en mannen die ze kleden. Maar toch is de nuchtere Nederlandse benadering van sterrenstyling niet te vergelijken met de Amerikaanse. Daar heeft het stylistenvolk pas echt verregaande invloed en kan het ontwerpers maken en breken. Wie had er ooit gehoord van schoenenontwerpers  Jimmy Choo en Manolo Blahnik tot stylist Patricia Field hen groot maakte in de succesvolle televisieserie Sex and the City? Nog zo’n Amerikaanse topstylist: Rachel Zoe. Cameron Diaz, Keira Knightley, Lindsay Lohan en Kate Hudson behoren tot haar clientèle. Ze is de aanjager van veel modetrends en ontwerpers staan in de rij om met haar te werken.

Je persoonlijke modeorakel is echter geen garantie op een zorgeloos bestaan. Want ook zij gaat wel eens in de fout en voor je het weet heb je een vernietigend oordeel van de modepolitie aan je broek. Sta je onflatteus met een te diep decolleté in een glas champagne te staren. Of schampert heel Twitter over je jurk die een ontluisterende vetrol zou aantonen. Een second opinion is dan ook raadzaam, zo niet noodzakelijk. Eentje die niet duur is en altijd eerlijk: een goede spiegel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.7 °C
WZW3
Beurs AEX
AEX 509.83
+ / - +0.1%