Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
do 01 apr 2010, 13:03

Muntsaus

Felix Wilbrink

Menugang: hoofdgerecht
Soort Recept : vlees
Type gerecht : eenpansgerecht
Bereidingstijd: 10.00 minuten
Keuken : hollands


Gisteren dus hadden we het basislam. Knapperig velletje, net nog roze tegen het bot aan. Zover waren we al. Toen heb ik jullie nog gevraagd om de lamsbout even te laten rusten en de braadslee op het vuur te zetten. Scheut wijn erbij en aanbaksel los roeren op hoog vuur. Ja, en wat voor saus wordt het? Natuurlijk, traditioneel, een muntsaus. We zijn erg laat buiten in de natuur en mijn mint is nog niet echt te gebruiken, dus zullen we mint moeten kopen. Overigens, muntsaus smaakt heerlijk maar is niet het gifgroene sausje dat je hier en daar kunt kopen. Normale muntsaus verliest dus zijn kleur en is die saus groen dan zit er kleurstof in. De smaak is fris, ademend en laat het lam helemaal tot zijn recht komen.
Foto: Frank van der Vleuten

Nodig: 25 gr muntblaadjes, 1 eetl suiker, 25 ml witte wijnazijn.

Hak de muntblaadjes heel fijn. Zet het vuur onder de braadslee weer laag. Doe er de azijn bij, en dan de suiker en daarna de mint. Geen vuur meer, gewoon 10 minuten laten trekken.

Morgen en overmorgen een keuze uit jullie ingezonden paasrecepten. Nog even het een en ander uitproberen. O, ja, er was een vraag, of de lamsbout bij mij niet erg lang in de oven stond? Een bout met bot kan echt wel wat hebben. Anderhalf uur had ik gezegd. Dan zou die medium moeten zijn. Hou je van rosé doe dan maar een kwartiertje minder.
9.5 °C
ONO3
Beurs AEX
AEX 509.17
+ / - -0.07%