Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Foto: LIDL
di 25 mrt 2014, 05:30

Beenham met jonge groenten en schuimende Champagnesaus

Over een maand is het Pasen. Nog geen idee wat u op tafel gaat zetten? Lidl geeft u alvast een aantal culinaire tips, zodat u alle tijd heeft om ze te proberen en voor te proeven. Met de recepten van Ramon Beuk begint de lente bijzonder smakelijk.

Benodigdheden

(hoofdgerecht, voor 4 personen)

  • 650 g beenham
  • 2 dl olijfolie
  • 200 g sperziebonen
  • 8 bospenen
  • 2 preien
  • 1 dl Prosecco
  • 100 g boter
  • Peper en zout

Stappenpenplan

1. Leg de beenham in een pan met ruim water. Verwarm het water tegen de kook aan en laat de beenham hierin 2 uur pocheren.

2. Haal de beenham uit het vocht en snij de kontjes er vanaf. Snijd de rest van de beenham in 4 gelijke plakken. Dep de plakken beenham goed droog. 

3. Verwarm een pan met olijfolie en bak de plakken rustig aan elke kant, ongeveer 20 minuten op half hoog vuur. Snij de kontjes in kleine blokjes.

4. Snij de uiteinden van de sperziebonen af, schil de bospenen, snij ze in de lengte één keer door midden en snij de prei in stukken van ongeveer 2 cm.

5. Breng water aan de kook en voeg de sperziebonen toe. Let erop dat het water blijft koken. Voeg na een halve minuut de wortelen toe en laat dit 1 minuut koken. Voeg na 1 minuut koken de prei toe en laat dit nog een halve minuut koken. Giet de groenten af en spoel ze koud.

6. Haal het vlees uit de pan zodra de plakken aan beide kanten mooi bruin zijn. Doe dan de in blokjes gesneden uiteinden van de beenham in de pan en bak ze op hoog vuur, zodat ze goed krokant worden.

7. Doe in een pannetje de honing-tijmsaus die bij de beenham in de verpakking zit. Schenk hierbij de Prosecco en breng dit aan de kook.

8. Snij de boter in blokjes en voeg dit toe aan de saus en haal de pan van het vuur af. Mix de saus met een staafmixer tot een gladde, schuimende saus en laat de boter er helemaal in oplossen. Maak op smaak met peper en zout.

9. Doe de koude groenten weer terug in de pan en voeg hier 2 eetlepels van het bakvet (waarin de kleine blokjes beenham aan het bakken zijn) aan toe. Zet de pan op het vuur en verwarm de groenten opnieuw vlak voor serveren. Maak ze op smaak met peper en zout.

10. Schuim de saus vlak voor serveren nog op met de staafmixer.

11. Verdeel  de groenten over de borden met daarbovenop de plakken beenham. Verdeel de blokjes beenham eroverheen en maak het af met de schuimende saus.

BEREIDING: 60 minuten en 2 uur pocheren

 

Smakelijk Pasen

Pasen vieren we lekker buiten met ons heerlijke Delicieux assortiment.

Verras vrienden en familie met frisse voorjaargerechten van Ramon Beuk.

Stuk voor stuk bijzondere gerechten maar wel eenvoudig te bereiden tot een feest op tafel.

Van een tafel vol brunch-hapjes tot een verleidelijk zoete High Tea.

Aangevuld met de wijnselectie van sommelier Jan-Willem van der Hek.

Dat wordt genieten op z’n paasbest!

Kijk voor alle recepten en wijn-proefnotities op www.lidl.nl

 


Nu populair
Actueel
Meest gelezen
Kleuter negeert protocol en vliegt...
Een militair protocol? Het kon deze kleuter gestolen worden! Na een missie van negen maanden in...