Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
di 13 okt 2009, 05:30

Mosselen wokken

Menugang: hoofdgerecht
Soort Recept : vis
Type gerecht : eenpansgerecht
Bereidingstijd: 30.00 minuten
Keuken : hollands


Hoe is het toch mogelijk dat we jaren- en jarenlang onze mosselen zo hebben mishandeld? Koken en nog eens koken tot je rubber tussen je tanden had. Wokken is de oplossing, echt waar. Even door de hete wok en de mossel gaat open. En is klaar. Geen rubber en vol smaak. Vandaag ben ik op pad met een garnalenvisser, daar horen jullie later meer over. Nu alvast een recept van mosselen met garnalen uit de wok.
Foto: Frank van der Vleuten

Ingrdiënten (4 personen):
1 kg mosselen, 100 gr. ontbijtspek, 1 teen knoflook, 100 gr. kerstomaatjes, zeezout, 150 gr Hollandse garnalen, bosje basilicum.

Bereiding:
Spoel de mosselen even af en haal de kapotte er uit. Doe een scheut rijstolie (ieder super) in de wok en zet die maar vast heet. Halveer de tomaatjes, knijp de knoflook, en snij het spek in dunne reepjes. Haal mooie blaadjes van het bosje basilicum. Gooi een kwart van de mosselen in de hete wok en schep om tot ze open zijn. Schep de mosselen eruit en bewaar even in een warme schaal. Ga zo door tot alle mosselen klaar zijn, Nieuw scheutje olie, wok iets minder heet. Spek erbij, knoflook, de tomaatjes en alle mosselen nog even samen met de garnalen. Gewoon nog even doorwarmen, basilicum erdoor en serveren met dikke frietjes en zelfgemaakte mayo, natuurlijk. Tsjonge, wat kan je als receptenschrijver een trek krijgen.


8.0 °C
W4
Beurs AEX
AEX 499.11
+ / - +0.11%
Meer Premium