Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Mede mogelijk gemaakt door Becel pro-activ

Hoe werkt Becel pro-activ?

28 DEC 2012

GEEN - Soms lijkt het dat gezond eten alleen maar gaat over minder eten. Je bent vast verrast te horen dat genieten van je brood of je gekookte groente met Becel pro-activ gezonder is voor het hart dan geen margarineproduct te gebruiken. Dat komt omdat Becelpro-activ plantensterolen bevat. Het is aangetoond dat de inname van 1,5 - 2,4g plantensterolen per dag het cholesterol na 2 tot 3 weken met 7 tot 10% kan verlagen*.

Foto: Becel

Het verlagen van het cholesterol lijkt een hele uitdaging, maar met Becel pro-activ heb je een steuntje in de rug en wordt het heel eenvoudig.

 

Hoe werkt Becel pro-activ?

Becel pro-activ producten zijn bijzonder omdat ze plantensterolen bevatten. Daarvan is aangetoond dat ze het cholesterolgehalte van het bloed verlagen*. Voor een cholesterol verlaging is een dagelijkse inname van 2-2,5 gram plantensterolen optimaal. Met drie porties Becel pro-activ krijg je de optimale hoeveelheid plantensterolen binnen. Een portie is:
- Boterhammen besmeerd met Becel pro-activ voor op brood (10 g)
- Een groot glas (250 ml) magere melkdrank
- Een beker yoghurtproduct 

Of kies voor 1 flesje Becel pro-activ yoghurtdrink per dag, daarmee krijg je in 1 keer de dagelijkse hoeveelheid aan plantensterolen. Meer dan 3 gram plantensterolen per dag dient niet geconsumeerd te worden.**

 

Probeer alle producten eens uit om te ont dek ken wat je het meest bevalt. Ze zijn allemaal verschillend te gebruiken in je dagelijkse voeding.

 

Becel pro-activ product voor op brood: Een portie is twee besmeerde boterhammen (10 g). Daarmee krijg je 0,75 gram planten sterolen binnen. Met dagelijks drie porties krijg je de optimale hoeveelheid plantensterolen van 2-2,5gram binnen. Al vanaf twee porties per dag (=vier besmeerde boterhammen) kan het cholesterolgehalte verlaagd worden.** Smeer het op brood of laat het smelten over je gekookte groente.

 

Becel pro-activ magere melkdrank: Een portie is een groot glas (250 ml). Probeer een combi natie van Becel pro-activ magere melkdrank en Becel pro-activ product voor op brood om aan de optimale hoeveelheid plantensterolen te komen.

 

Becel pro-activ yoghurtproduct: Een portie is 1 beker (125 g). Probeer een combinatie van een bekertje Becel pro-activ yoghurtproduct met 2 besmeerde boterhammen met Becel pro activ voor op brood en een glas Becel pro-activ magere melkdrank om aan de optimale hoeveelheid te komen. Becel pro-activ yoghurt product is er in vier smaken: aardbei, framboos, braam en abrikoos. Meer dan 3 gram planten sterolen per dag dient niet geconsumeerd te worden.

 

Becel pro-activ yoghurtdrink: Eén flesje bevat 2 gram plantensterolen. Kies je hiervoor dan krijg je in één keer de dagelijkse hoeveelheid aan plantensterolen binnen. Drink het bij  voorkeur bij een maaltijd.

 

* Becel pro-activ bevat plantensterolen. Het is aangetoond dat plantensterolen het bloedcholesterol verlagen. De inname van 1,5-2,4g plantensterolen per dag kan het cholesterol met 7 tot 10% verlagen na 2 tot 3 weken. Een hoog cholesterolgehalte is een risicofactor voor de ontwikkeling van coronaire hartziekten. Hiervoor bestaan meerdere risicofactoren en de verandering van één van die factoren kan al dan niet een heilzaam effect hebben.

**Becel pro-activ is uitsluitend bedoeld voor mensen die actief hun licht verhoogde cholesterolgehalte willen verlagen. Gebruikers van cholesterolverlagende medicijnen dienen met hun arts te overleggen alvorens Becel pro-activ te gebruiken. Dit product is vanuit voedingsoogpunt mogelijk niet geschikt voor zwangeren, vrouwen die borstvoeding geven en kinderen onder de 5 jaar. Het is van belang Becel pro-activ te gebruiken als onderdeel van een gezonde voeding met voldoende groente en fruit en een gezonde leefstijl.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
9.5 °C
ONO3
Beurs AEX
AEX 509.17
+ / - -0.07%
Meer Premium