Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Becel

Als steuntje in de rug om die gezonde voornemens dit jaar wél te laten slagen, is VROUW  in samenwerking met Becel pro-activ 30 dagen lang jouw coach

Voel je goed, dan volgt de rest vanzelf

03 JAN 2013

GEEN - Goede voornemens? Begin eens met je goed voelen. Hoe? Door jezelf beter te verzorgen én te leren kennen. Dan volgt de rest vanzelf...

Gezonde cirkel

Alles lukt beter als je goed in je vel zit. Al-les: dat lastige vraagstuk of gesprek op het werk, het afhandelen van die volle agenda, klusjes in en om het huis, maar ook leuke dingen met het gezin. Ook geldt dat wanneer je je goed voelt, je automatisch beter voor jezelf gaat zorgen. Logisch: je hebt meer zin en energie om wat van die maaltijd te maken, om af te spreken met die vriendin, om eens echt tijd te steken in je relatie, maar óók om weer eens te gaan bewegen. En zo is het cirkeltje rond, want hoe beter je voor jezelf zorgt, hoe beter je je gaat voelen.


Goede voornemens? Begin hiermee:

1.Rust uit. Een uitgeslapen lichaam heeft meer energie. Voor leuke én minder leuke dingen, maar ook om eens lekker te gaan sporten en met aandacht te koken en eten.

2.Eet goed. Als je voldoende goede voedingsstoffen binnenkrijgt, zal je automatisch minder verlangen naar dingen met veel slechte vetten en suikers.

3.Ontspan. Zorg voor voldoende ontspanning en vermijd stress. Des te meer aandacht zal je weer hebben voor je lichaam. 

4. Wees tevreden. Voortdurend rondlopen met het gevoel dat je niet goed genoeg bent, zorgt voor een negatieve spiraal. Hoe minder happy, hoe groter de kans op ongezond gedrag.

5. Weet wat je nodig hebt. Niet lekker in je vel zitten wordt nogal eens gecompenseerd met (zoet) eten, drank, sigaretten en andere ongezonde gewoonten. Leer jezelf kennen en probeer op een andere manier in deze behoeften en ‘leegten’ te voorzien.

 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.9 °C
ZZW4
Beurs AEX
AEX 513.7
+ / - +0.02%
Meer Premium