Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Als steuntje in de rug om die  gezonde voornemens dit jaar wél te laten slagen, is VROUW  in samenwerking met Becel pro-activ 30 dagen lang jouw coach

Pasta pesto

09 JAN 2013

GEEN - Lekker makkelijk kan ook lekker gezond zijn! Maak voor vanavond een groentenpasta met een eigen pestosaus volgens dit verantwoorde recept met gezonde vetten en Becel pro-activ* dat het cholesterol helpt verlagen.*

Foto: Becel

Voor 2 personen:

Bereidingswijze

Verwarm 2 theelepels vloeibare margarine in een pan en voeg 400 gram boerensoepgroenten toe. Laat de groenten zachtjes stoven en voeg dan twee teentjes geperste knoflook toe. Kook ondertussen 120 gram pasta beetgaar en roer die door de groenten. Maak de pesto door 10 gram Becel pro-activ te mixen (in een blender) met 2 theelepels pijnboompitten, 2 theelepels olijfolie, enkele verse basilicumblaadjes en peper tot een homogene massa. Roer de pesto tenslotte door de warme groentenpasta en garneer met geraspte Parmezaan.

Bekijk meer lekkere recepten met Becel pro-activ. De recepten zijn voor één of twee personen.


Wat doet Becel pro-activ?

*De producten van Becel pro-activ bevatten plantensterolen. Het is aangetoond dat deze stoffen, die van nature in plantaardige voedingsmiddelen als groente, fruit, noten, granen en peulvruchten voorkomen, het bloedcholesterol verlagen. De inname van 1,5 - 2,4g plantensterolen per dag kan het cholesterol met 7 tot 10 % verlagen na 2 tot 3 weken als onderdeel van een gezonde voeding met voldoende groente en fruit en een gezonde leefstijl. Een hoog cholesterolgehalte is een van de risicofactoren voor het ontwikkelen van coronaire hartziekten. Hiervoor bestaan meerdere risicofactoren en de verandering van één van die factoren kan al dan niet een heilzaam effect hebben.

 

Op ieder Becel pro-activ product staat vermeld hoeveel gram plantensterolen een portie bevat. Meer dan 3 gram plantensterolen per dag dient niet geconsumeerd te worden.


Voor wie?

Becel pro-activ is uitsluitend bedoeld voor mensen die hun cholesterolgehalte willen verlagen als onderdeel van een gezonde voeding met voldoende groente en fruit en een gezonde leefstijl. Becel pro-activ producten zijn vanuit voedingsoogpunt mogelijk niet geschikt voor  zwangeren, vrouwen die borstvoeding geven en kinderen onder de 5 jaar. Gebruikers van cholesterolverlagende medicijnen dienen met hun arts te overleggen alvorens Becel pro.activ te gebruiken. 


De Cholesterol Informatie Box

Licht verhoogd cholesterol? Speciaal voor mensen die met een gezonde voeding en leefstijl het cholesterolgehalte willen verlagen is Becel pro-activ* ontwikkeld. De gratis Cholesterol Informatie Box van Becel pro-activ is een handig hulpmiddel hierbij. In deze box vind je onder andere: Een informatieboekje over cholesterol, tips en adviezen voor een gezonde leefstijl, recepten voor lekkere en gezonde gerechten, en drieweeks stappenplan om het cholesterolgehalte te verlagen en een kortingsbon voor een gratis kuipje Becel pro-activ 250 gram. Vraag 'm aan op www.verlaagcholesterol.nl.

 

*Becel pro-activ bevat plantensterolen. Het is aangetoond dat plantensterolen het bloedcholesterol verlagen. De inname van 1,5-2,4g plantensterolen per dag kan het cholesterol met 7 tot 10% verlagen na 2 tot 3 weken. Een hoog cholesterolgehalte is een risicofactor voor de ontwikkeling van coronaire hartziekten. Hiervoor bestaan meerdere risicofactoren en de verandering van één van die factoren kan al dan niet een heilzaam effect hebben.


Meer weten?

Meer weten over de Becel pro-activ producten? Voor wie ze precies bestemd zijn en hoe ze werken? Kijk voor de meest gestelde vragen op:  http://www.verlaagcholesterol.nl/becel-proactiv

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
6.5 °C
ONO3
Beurs AEX
AEX 511.53
+ / - -0.21%
Meer Premium