Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Becel

Als steuntje in de rug om die gezonde voornemens dit jaar wél te laten slagen, is VROUW  in samenwerking met Becel pro-activ 30 dagen lang jouw coach

Geschiedenis van Becel

15 JAN 2013

GEEN - Al meer dan 50 jaar houdt Becel zich bezig met gezonde voeding en de invloed daarvan op hart en bloedvaten. Alle producten worden daarbij volgens de laatste wetenschappelijke inzichten ontwikkeld.

Geschiedenis van Becel

Becel is zonder twijfel een van de meest bekende magarinemerken. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. Het  merk bestaat al meer dan 50 jaar. Het belangrijkste kenmerk van de Becelproducten is in al die jaren niet veranderd: nog altijd legt het merk zich toe op de hartgezondheid. Daarom heeft Becel naast de reguliere margarines ook producten met plantensterolen ontwikkeld.

Plantensterolen zijn vetachtige stoffen die van nature in kleine hoeveelheden voorkomen in groente, fruit, noten, granen en plantaardige olie en waarvan is aangetoond dat ze het bloedcholesterol verlagen.* De met plantensterolen verrijkte producten vind je in de schappen onder de naam Becel pro-activ. Naast producten voor op brood, bestaan er ondertussen ook een magere melkdrank, yoghurtproduct en een yoghurtdrink verrijkt met plantensterolen.


Waarom plantensterolen?

Onderzoekers van over de gehele wereld hebben het effect van plantensterolen bestudeerd. Het is aangetoond dat de inname van 1,5-2,4g plantensterolen per dag het cholesterol met 7 tot 10% kan verlagen na twee tot drie weken. Een hoog cholesterolgehalte is een risicofactor voor de ontwikkeling van coronaire hartziekten. Hiervoor bestaan meerdere risicofactoren en de verandering van één van die factoren kan al dan niet een heilzaam effect hebben. Deze goedgekeurde ziekterisicobeperkende claim vormt de basis van de Becel pro-activ producten. De claim voor plantensterolen is één van de weinige ziekterisicobeperkende claims die is goedgekeurd.  De Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) oordeelde dat deze claim goed onderbouwd is. Er zijn meer dan 45 wetenschappelijke onderzoeken die de cholesterolverlagende werking van plantensterolen in Becel pro-activ* bevestigen.


Becel pro-activ

Becel pro-activ is uitsluitend bedoeld voor mensen die actief hun cholesterol willen verlagen, als onderdeel van een gezonde voeding met voldoende groente en fruit en een gezonde leefstijl. Becel pro-activ is vanuit voedingsoogpunt mogelijk niet geschikt voor zwangeren, vrouwen die borstvoeding geven en kinderen onder de vijf jaar. Gebruikers van cholesterolverlagende medicijnen dienen met hun arts te overleggen alvorens Becel pro-activ te gebruiken. Al bij gebruik van twee porties Becel pro-activ per dag (bijvoorbeeld vier besmeerde boterhammen (20 g))  kan het slechte LDL-cholesterol na twee tot drie weken worden verlaagd. Een optimale hoeveelheid plantensterolen van 2 tot 2,5 gram krijg je binnen bij drie porties per dag.  Meer dan 3 gram plantensterolen per dag dient niet geconsumeerd te worden.


*Becel pro-activ bevat plantensterolen. Het is aangetoond dat plantensterolen het bloedcholesterol verlagen. De inname van 1,5-2,4g plantensterolen per dag kan het cholesterol met 7 tot 10% verlagen na 2 tot 3 weken. Een hoog cholesterolgehalte is een risicofactor voor de ontwikkeling van coronaire hartziekten. Hiervoor bestaan meerdere risicofactoren en de verandering van één van die factoren kan al dan niet een heilzaam effect hebben.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
11.7 °C
ONO4
Beurs AEX
AEX 512.1
+ / - +0.51%
Meer Premium