Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Als steuntje in de rug om die gezonde voornemens dit jaar wél te laten slagen, is VROUW  in samenwerking met Becel pro-activ 30 dagen lang jouw coach

7 vragen over Becel pro-activ

16 JAN 2013

GEEN - Kan iedereen Becel pro-activ gebruiken? Hoeveel heb je nodig? Kun je er onbeperkt van eten? En waarom zijn deze producten duurder dan de reguliere varianten voor op brood?

Foto: Becel

1.Wat zit er precies in?

Becel pro-activ bevat plantensterolen. Dat zijn vetachtige stoffen, die van nature in kleine hoeveelheden voorkomen in groente, fruit, noten, granen en plantaardige olie. Het is wetenschappelijk aangetoond dat plantensterolen het bloedcholesterol verlagen. De inname van 1,5-2,4 g plantensterolen per dag kan het cholesterol met 7 tot 10% verlagen na twee tot drie weken.

Een hoog cholesterolgehalte is een risicofactor voor de ontwikkeling van coronaire hartziekten. Hiervoor bestaan meerdere risicofactoren en de verandering van één van die factoren kan al dan niet een heilzaam effect hebben.


2. Voor wie bedoeld?

De producten van Becel pro-activ zijn uitsluitend bedoeld voor mensen die het cholesterol actief willen verlagen, als onderdeel van een gezonde voeding met voldoende groente en fruit en een gezonde leefstijl.


3. Voor wie niet?

Becel pro-activ is vanuit voedingsoogpunt mogelijk niet geschikt voor zwangeren, vrouwen die borstvoeding geven en kinderen onder de vijf jaar. Gebruikers van cholesterolverlagende medicijnen dienen met hun arts te overleggen alvorens Becel pro-activ te gebruiken


4. Hoe meer, hoe beter?

Al bij gebruik van twee porties Becel pro-activ per dag (bijvoorbeeld vier besmeerde boterhammen (20 g)) kan het slechte LDL-cholesterol na twee tot drie weken worden verlaagd. Een optimale hoeveelheid plantensterolen van 2 tot 2,5 gram krijg je binnen bij drie porties per dag.

Meer dan 3 gram plantensterolen per dag dient niet geconsumeerd te worden.


5. Hoe gebruik je Becel pro.activ?

Op ieder Becel pro-activ product is vermeld hoeveel gram plantensterolen een portie van dat product bevat. Als je niet zoveel brood eet, kun je de Becel pro-activ yoghurtdrink, magere melkdrink of yoghurtproduct gebruiken. Of je kunt het Becel pro-activ margarineproduct op andere manieren in je voeding verwerken: smelt het bijvoorbeeld door je aardappelpuree, roer het door je gekookte groente of maak er kruiden’boter’ van. Door het lage vetgehalte is de margarine niet geschikt om mee te bakken of in te braden. De magere melkdrank is wel goed te gebruiken in warme gerechten.


6.Waarom is Becel pro-activ duurder?

Becel pro-activ bevatten een actief ingrediënt, plantensterolen. Plantensterolen komen van nature slechts in kleine hoeveelheden voor in dagelijkse voedingsmiddelen als granen en noten. Het is veel werk om deze stoffen te winnen.  Voor de met plantensterolen verrijkte producten voor op brood, magere melkdrank- en yoghurtdrink van Becel pro-activ zul je dan ook wat meer betalen dan voor de reguliere varianten. 


7.Onderdeel van gezonde leefstijl

Het gebruik van Becel pro-activ wordt geadviseerd als onderdeel van een gezonde voeding. Dat houdt in: een voeding met voldoende groente  (200 gram) en fruit (2 stuks), goede onverzadigde vetten en veel volkoren producten. Ook is het belangrijk om niet te roken, voldoende te bewegen en stress te minimaliseren.


Meer informatie?

Meer over gezond eten en een gezonde leefstijl vind je op de website van het Voedingscentrum. Op de website van de Hartstichting staat extra informatie over cholesterol. Op www.verlaagcholesterol.nl vind je meer informatie over Becel pro-activ.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
5.0 °C
ONO3
Beurs AEX
AEX 509.52
+ / - -0.79%
Meer Premium