Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Als steuntje in de rug om die gezonde voornemens dit jaar wél te laten slagen, is VROUW  in samenwerking met Becel pro-activ 30 dagen lang jouw coach

Hartige clubsandwich met Becel pro-activ

24 JAN 2013

GEEN - Trakteer jezelf vandaag op een ‘broodje gezond’ met lekkere ingrediënten en met Becel pro-activ dat het cholesterolgehalte kan verlagen*. Lekker voor thuis én onderweg.

Foto: Becel

Nodig voor 1 persoon

3 sneetjes volkorenbrood
10 g Becel pro-activ
15 g fricandeau (1 plakje)
1 tl mosterd
1 el dressing zonder olie
20 g veldsla
1 plak 20+ kaas
2 kerstomaatjes


Bereiding:

Maak een sausje van mosterd met de dressing. Besmeer twee boterhammen met Becel pro-activ. Beleg één boterham met kaas, besmeer de kaas met de helft van de mosterdsaus en leg hier de sla op. Plaats de volgende besmeerde boterham hierop, beleg deze met een plakje fricandeau en besmeer deze met de rest van de mosterdsaus. Leg tenslotte de derde boterham er boven op.

Snijd de clubsandwich diagonaal door en leg als garnering een kerstomaatje bovenop. Prik er een sateprikker doorheen.


Serveertips:
Vervang de fricandeau door rosbief


Variaties:
Andere soorten beleg zijn: 20+ of 30+ (smeer)kaas, hüttenkäse, achterham, kipfilet, sandwichspread en halfvolle kaasspread.


Broodjes zijn makkelijk mee te nemen voor onderweg. Verpak ze per stuk strak in plasticfolie en vervoer ze in een koeltas.

 

Speciaal voor mensen die met een gezonde voeding met voldoende groente en fruit en een gezonde leefstijl het cholesterolgehalte willen verlagen is Becel pro-activ* ontwikkeld. De gratis Cholesterol Informatie Box van Becel pro-activ is een handig hulpmiddel hierbij. In deze box vind je onder andere een informatieboekje over cholesterol, tips en adviezen voor een gezonde leefstijl, recepten voor lekkere en gezonde gerechten, een drieweeks stappenplan om het cholesterolgehalte te verlagen en een kortingsbon voor een gratis kuipje Becel pro-activ van 250 gram.Vraag de Cholesterol Informatie Box gratis aan.


*Becel pro-activ  bevat plantensterolen. Het is aangetoond dat plantensterolen het bloedcholesterol verlagen. De inname van 1,5-2,4g plantensterolen per dag kan het cholesterol met 7 tot 10% verlagen na 2 tot 3 weken. Een hoog cholesterolgehalte is een risicofactor voor de ontwikkeling van coronaire hartziekten. Hiervoor bestaan meerdere risicofactoren en de verandering van één van die factoren kan al dan niet een heilzaam effect hebben.

Meer dan 3 gram plantensterolen dient niet geconsumeerd te worden.

Becel pro-activ is vanuit voedingsoogpunt mogelijk niet geschikt voor zwangeren, vrouwen die borstvoeding geven en kinderen onder de vijf jaar. Gebruikers van cholesterolverlagende medicijnen dienen met hun arts te overleggen alvorens Becel pro-activ te gebruiken.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
11.7 °C
ONO4
Beurs AEX
AEX 512.32
+ / - +0.55%
Meer Premium