Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Als steuntje in de rug om die gezonde voornemens dit jaar wél te laten slagen, is VROUW  in samenwerking met Becel pro-activ 30 dagen lang jouw coach

Waldkornbroodje met kipfilet en Becel pro-activ

29 JAN 2013

GEEN - Maak een feestje van de lunch met dit recept vol lekkere ingrediënten en met Becel pro-activ. Becel pro-activ kan het cholesterol  verlagen*. Lekker, makkelijk en goed voor een heerlijke oppeper.

Foto: Becel

Nodig voor 2 personen:

2 waldkornbroodjes
20 g Becel pro-activ*
0.25 courgette
1 tomaat
1 tl balsamicoazijn
1 el bouillon
100 g kipfilet
verse basilicum
0.5 el pijnboompitten
10 g vloeibare margarine


Bereiding:

Maak een dressing op basis van de bouillon, balsamicoazijn, peper en gehakte basilicum. Snijd de tomaat en de courgette in kleine blokjes en schep ze door de dressing.

Snijd de kipfilet in reepjes en bak deze in de vloeibare margarine. Besmeer ondertussen de broodjes met Becel pro-activ.

Beleg de broodjes met de kip en het tomaat-courgettemengsel en garneer ze met wat pijnboompitten en blaadjes verse basilicum.

Bekijk meer lekkere en gezonde recepten met Becel pro-activ.

-------------------------------------------


Becel pro-activ

Al bij gebruik van 2 porties Becel pro-activ per dag (= 4 besmeerde boterhammen) kan het slechte (LDL-)cholesterol worden verlaagd. Een optimale hoeveelheid plantensterolen (2-2,5g) krijg je binnen bij 3 porties. Meer dan 3 gram plantensterolen per dag dient niet geconsumeerd te worden.

  • 1 portie Becel pro-activ bestaat uit:
  • 2 boterhammen besmeerd met Becel pro-activ voor op brood (10 gram) of;
  • 1 groot glas Becel pro-activ melkdrank (250 ml) of;
  • 1 beker Becel pro-activ yoghurtproduct.(125 ml)

Of kies voor 1 flesje Becel pro-activ yoghurtdrink per dag, daarmee krijg je in 1 keer de dagelijkse hoeveelheid aan plantensterolen binnen.

 

Speciaal voor mensen die met een gezonde voeding met voldoende groente en fruit en een gezonde leefstijl het cholesterolgehalte willen verlagen is Becel pro-activ* ontwikkeld. De gratis Cholesterol Informatie Box van Becel pro-activ is een handig hulpmiddel hierbij. In deze box vind je onder andere een informatieboekje over cholesterol, tips en adviezen voor een gezonde leefstijl, recepten voor lekkere en gezonde gerechten, een drieweeks stappenplan om het cholesterolgehalte te verlagen en een kortingsbon voor een gratis kuipje Becel pro-activ van 250 gram.Vraag de Cholesterol Informatie Box gratis aan.


*Becel pro-activ  bevat plantensterolen. Het is aangetoond dat plantensterolen het bloedcholesterol verlagen. De inname van 1,5-2,4g plantensterolen per dag kan het cholesterol met 7 tot 10% verlagen na 2 tot 3 weken. Een hoog cholesterolgehalte is een risicofactor voor de ontwikkeling van coronaire hartziekten. Hiervoor bestaan meerdere risicofactoren en de verandering van één van die factoren kan al dan niet een heilzaam effect hebben.

Meer dan 3 gram plantensterolen dient niet geconsumeerd te worden.

Becel pro-activ is vanuit voedingsoogpunt mogelijk niet geschikt voor zwangeren, vrouwen die borstvoeding geven en kinderen onder de vijf jaar. Gebruikers van cholesterolverlagende medicijnen dienen met hun arts te overleggen alvorens Becel pro-activ te gebruiken.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
8.9 °C
ONO3
Beurs AEX
AEX 511.53
+ / - -0.21%
Meer Premium