Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Foto: Frank van der Vleuten
wo 04 jul 2012, 13:50

Gezond eten

Gezonde plant: radijs

Heerlijk door een salade of op een gezond broodje: radijs. Maar hoe gezond is radijs eigenlijk?

Radijs is de wortel van een plantje dat behoort tot de familie van kruisbloemigen. Bloemkool, boerenkool, Chinese kool en koolrabi zijn familie van de radijs.

Kijk op de sectie Gezond Eten voor een overzicht van supergezonde producten!

Foto: Getty Images

Hoe gezond is radijs?

Radijsjes zijn pittige rakkers. Ze zijn erg lekker, maar ook heel gezond! Zo zitten ze vol vitamine C en B en zijn ze rijk aan tal van mineralen, calcium en ijzer. Daarnaast stimuleren ze gal en lever (en dus de spijsvertering), bevorderen ze urineafscheiding, verlichten de luchtwegen en zuiveren blaas, bloed en huid.

Radijsblad kun je overigens gewoon eten! Het smaakt pittig en ietwat koolachtig. Gooi het blad dus niet weg, maar beleg bijvoorbeeld eens een boterham met kaas en radijsblad, gebruik het gesneden in de sla of maak er soep (radijsbladsoep) van!

---
Lees ook: alle gezonde lentegroeten op een rij
---

Gezonde recepten met radijs

 Ben je van plan toch wat meer culinaire avonturen aan te gaan met radijs? Probeer dan eens de volgende gezonde recepten!

Heb je een heerlijk recept met radijs dat je met iedereen wil delen? Leuk, wij zijn benieuwd! Deel 'm vooral hieronder!

Gerelateerde artikelen

Nu populair
Actueel
Meest gelezen