Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Foto: Frank van der Vleuten
wo 04 jul 2012, 13:50

Gezond eten

Gezonde plant: radijs

Heerlijk door een salade of op een gezond broodje: radijs. Maar hoe gezond is radijs eigenlijk?

Radijs is de wortel van een plantje dat behoort tot de familie van kruisbloemigen. Bloemkool, boerenkool, Chinese kool enkoolrabi zijn familie van de radijs. Radijsjes smaken lekker pittig.

Kijk op de sectie Gezond Eten voor een overzicht van supergezonde producten!

Foto: Getty Images

Radijs: gezond

Ze zijn erg lekker maar ook heel gezond! Zo zijn radijsjes rijk aan vitaminen C en B en zitten ze boordevol mineralen, calcium en ijzer . Daarnaast stimuleren ze gal en lever en dus de spijsvertering, bevorderen ze urineafscheiding, verlichten de luchtwegen en zuiveren de blaas,het bloed en de huid.

Nog gezonder dan de radijs is het groene blad. Een verrassend aspect van radijs is dat je ook het loof kunt eten. Het smaakt pittig en koolachtig. Beleg eens een boterham met kaas en radijsblad, gebruik het gesneden in de sla of maak er soep van!

Recepten met radijs

  Probeer dan eens de volgende recepten:

Volg VROUW ook op Hyves, Facebook, Twitter en Google+

Gerelateerde artikelen

Nu populair
Actueel
Meest gelezen