Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Foto: Frank van der Vleuten
ma 15 okt 2012, 15:08

Gezond eten

Gezonde plant: waterkers

Waterkers is een kruidachtige plant, die niet alleen heerlijk is in diverse gerechten, maar ook nog eens heel erg gezond.

De waterkers heeft een frisse, gepeperde smaak en wordt vaak gebruikt als garnering van gerechten. Dat deze moerasplant, die groeit in stromend water, veel meer is dan alleen een versiersel is bij velen niet bekend. Maar met zijn vijftien vitaminen is de waterkers supergezond.
 

Gezondheid boost

Waterkers is een boost voor ons lichaam. Het zorgt voor een goede zuurstoftransport, ondersteunt de inwendige reiniging van ons lichaam, helpt bij de vertering van ons voedsel, is goed voor natuurlijke afweer en het ondersteunt de bloedcirculatie. Naast ons innerlijke welzijn zijn de groene blaadjes ook goed voor ons uiterlijk. Ze zijn namelijk rijk aan zwavel, wat een gunstige uitwerking heeft op zowel huid, haar als nagels.
 

Waterkers en kanker

Er wordt de laatste jaren veel onderzoek gedaan naar waterkers als bestrijdingsmiddel tegen kanker. Het hoofdingrediënt in dit groene plantje zou in staat zijn om al het bloed en de zuurstof aan een tumor te ontnemen, waardoor deze niet meer kan groeien. Daarnaast zou het ook de groei van kankercellen remmen.
 

Gebruik van de waterkers

Je kunt waterkers het best zo snel mogelijk nuttigen aangezien de blaadjes snel verkleuren. Dit kruidige plantje wordt het meest gebruikt al decoratie maar de waterkers leent zich ook uitstekend als ingrediënt voor bijvoorbeeld soepen, sauzen of salades.
 

Recepten met waterkers:

 

Kijk op de sectie Supergezond voor een overzicht van supergezonde producten!
Foto: Getty Images


Nu populair
Actueel
Meest gelezen
Hoe kun je een aanzoek vermijden?
Eerst brengt hij een bezoekje aan een juwelier en twijfelt hij welke verlovingsring hij voor zijn...