Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Foto: Frank van der Vleuten
ma 15 okt 2012, 15:08

Gezond eten

Gezonde plant: waterkers

Waterkers is een kruidachtige plant, die niet alleen heerlijk is in diverse gerechten, maar ook nog eens heel erg gezond is.

De waterkers heeft een frisse, gepeperde smaak en wordt vaak gebruikt als garnering van gerechten. Deze moerasplant, die groeit in stromend water, is veel meer dan alleen een versiersel: met zo'n vijftien vitaminen is de waterkers namelijk super gezond!

Waterkers boost voor gezondheid

Waterkers is een boost voor ons lichaam. Het zorgt voor een goede zuurstoftransport, ondersteunt de inwendige reiniging van ons lichaam, helpt bij de vertering van voedsel, is goed voor natuurlijke afweer en het ondersteunt de bloedcirculatie. Naast ons innerlijke welzijn zijn de groene blaadjes ook goed voor ons uiterlijk. Ze zijn namelijk rijk aan zwavel, wat een gunstige uitwerking heeft op zowel huid en haar als nagels.

Waterkers en kanker

Er wordt de laatste jaren veel onderzoek gedaan naar waterkers als bestrijdingsmiddel tegen kanker. Het hoofdingrediënt in dit groene plantje zou in staat zijn om bloed en zuurstof aan een tumor te ontnemen, waardoor de groei van de tumor zou vertragen.

Gebruik van de waterkers

Je kunt waterkers het best zo snel mogelijk nuttigen aangezien de blaadjes snel verkleuren. Dit kruidige plantje wordt het meest gebruikt als decoratie maar de waterkers leent zich ook uitstekend als ingrediënt voor bijvoorbeeld soepen (waterkerssoep), sauzen (waterkerssaus) of salades (waterkerssalade).

Gezonde recepten met waterkers:

Heb je een heerlijk recept met waterkers dat je met iedereen wil delen? Leuk, wij zijn benieuwd! Deel 'm vooral hieronder!

Kijk op de sectie Gezond eten voor een overzicht van supergezonde producten!
Foto: Getty Images


11.0 °C
O2
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 495.23
+ / - +0.01%
Nu populair
Actueel
Meest gelezen